Získejte na lince i v malé kuchyni co nejvíc prostoru

 Dům 
16. ledna 2018 12:09 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Pracovní plocha musí zůstat volná Shutterstock
Pokud máte malou kuchyň, jste rádi za každý centimetr k přípravě jídla a vaření k dobru. V takovém případě je nezbytné efektivně využívat veškerý horizontální i vertikální prostor. Zde je pár organizačních tipů navíc, jak se s takovou situací vypořádat.

Neplýtvejte prostorem na lince k umístění mikrovlnky. Místo toho ji klidně můžete postavit na stoleček vedle nebo do nějakých spodních otevřených polic. Nepoužíváte ji tak často, aby vás příliš obtěžovalo se párkrát za den shýbnout k jejím dvířkám. Pokud mikrovlnka skončí zhruba na stejné úrovni jako mrazák, všechno je v pořádku, protože jejich dvířka otvíráte zhruba stejně často, a tudíž vám na tom nepřijde nic divného.

Najděte veškerý nevyužitý prostor

Pokud máte nedostatek úložného prostoru, využijte místo na ledničce jako poličku. Všechny větší kuchyňské roboty jako například mixér můžete položit na ni místo toho, aby zabíraly místo na lince. Pro jakýkoliv spotřebič, který nepoužíváte denně, je to ideální uložiště. Jestli některé pomůcky používáte opravdu zřídka, vyplatí se je schovat do původní krabice, aby se na ně neprášilo.

Pokud už je většina místa na zdi zaskládaná poličkami, nezbývá nám, než pověsit další uložiště rovnou ze stropu. Když vyberete hezkou sadu košíků na ovoce, nemusí v kuchyni vůbec překážet, ale naopak zároveň sloužit i jako dekorace. Kromě ovoce nebo zeleniny v nich lze obdobně skladovat i pečivo, sladkosti nebo také utěrky.

Nezapomeňte na spíž

Jestli už máte vyplněný veškerý prostor zmíněný výše, zvažte ještě přidání poliček na dveře spíže. Na nich můžete skladovat například koření, přísady do pečení, čaj anebo kávu. Tím, že přidáme další úložný prostor na místo, které by jinak zůstalo nevyužité, ušetříme místo na lince, na které by se jinak zmíněné věci postupně hromadily, protože by je nebylo kam dát. Pár skvělých nápadů, jak šikovně využít zbytky z kuchyně, se dozvíte v našem článku zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47