Pokud chcete svému psovi pořídit kamaráda, měli byste vědět, co vás čeká a nemine

 Mazlíčci 
20. ledna 2018 12:53 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Pejsci se spolu venku pořádně vyřádí Pixabay
Přemýšlíte, že svému pejskovi pořídíte kamaráda? Přeci jen zvířata milují skotačení s druhým psem nebo tulení se k sobě, když jsou páníčkové v práci. Rozhodnutí ale dobře promyslete, můžete se dočkat dvojnásobné radosti, ale i starosti.

S výběrem parťáka si dejte na čas. Důkladně zvažte všechny výhody a nevýhody. Eliminujte problémy na minimum již vhodným výběrem nového psa. Příliš velký rozdíl v hmotnosti psů nedává moc prostoru pro společné hraní, a proto volte raději podobnou hmotnost i velikost. Pokuste se najít zvíře rozdílného temperamentu a sklonu k dominanci, protože mít pohromadě dva podobně dominantní psy by dříve nebo později nedělalo dobrotu.

Neukvapte se

Druhého psa si pořiďte až ve chvíli, kdy dobře zvládnete výchovu toho prvního, jinak se vám to může vymknout z rukou. Oba psy najednou totiž vychovávat lze jen velmi obtížně a bylo by potřeba mnoho vašich sil a trpělivosti. Vychovaný pes může být nováčkovi vzorem, od kterého se naučí to dobré. Promyslet musíte i to, zda zvládnete věnovat psům pozornost stejnou měrou. Důležité je pro své čtyřnohé mazlíčky zajistit stejné podmínky i pozornost.

Při výběru zvažujte i věk zvířete. Pokud pořídíte ke staršímu psovi štěně, můžete zcela jistě počítat s tím, že doma bude více živo. Starší pes může vedle svého nového parťáka omládnout a řádit jako za mlada. Nemusí to však být pravidlo. Stárnoucí pes může naopak v novém přírůstku vidět vetřelce, začne žárlit, a dokonce může dojít až na agresi vůči štěněti. Co všechno znamená psí olizování?

Dvojnásobné výdaje

Připravení musíte být i na variantu, že si na sebe psi nezvyknou. V takovém případě budou muset jít od sebe a opět nastane čas hledání nového a vhodnějšího kamaráda. Pokud naopak vše půjde perfektně a pejsci si na sebe zvyknou, počítejte s tím, že vaše peněženka pocítí dvojnásobný nápor související s nákupem krmiva, pelíšku, obojků a dalšího vybavení.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve