Úklid bez námahy? Zkuste robotický vysavač, který udělá práci za vás

 Dům 
25. ledna 2018 15:19 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Robot nezanechá na podlaze ani smítko prachu Shutterstock
Neustálé vysávání podlahy a ohánění se s hadrem v ruce? S robotickým vysavačem a mopem to považujte za minulost. Přístroj zvládne domácí práce za vás.

Výhodou robotického vysavače je možnost dálkového ovládání pomocí chytrého telefonu. Jediným dotykem vysavač spustíte, zastavíte nebo zkontrolujete mapovou historii úklidu. Jediné, co potřebujete, je připojení k internetu a mobilní aplikaci. Tipy, jak byt uklidit rychlostí blesku.

Cesta k perfektně odvedené práci vede přes navigaci, která zajistí, že stroj nebude narážet do stěny nebo padat ze schodů. Čím je navigace na vyšší úrovni, tím je vysávání efektivnější. Vysavač se po prostoru může orientovat pomocí ultrazvukových senzorů, laserů, vnitřní GPS i kamerového systému.

Inteligentní funkce zajistí dokonce rozpoznání nábytku. Například koberec nebude stroj brát jako překážku, ale dokáže se dostat nahoru a vysát ho. Za robotický vysavač zaplatíte několik tisíc korun. Na trhu jsou i typy, které nabízejí nadstandardní funkce na podlahy, například antibakteriální a dezinfekční. Od toho se také odvíjí vyšší cena, za dokonalého mistra v úklidu dáte i třicet tisíc korun.

Nejen vysávání

Robota nemusíte pořídit pouze na vysávání, ale i na vytírání. Pomocník je vhodný pro menší i větší byty. Většina typů má zabudovaný i aktivní kartáč, který dokáže z podlahy dostat také odolné skvrny. Speciální konstrukce robota zajišťuje, že podlaha přijde do styku pouze s čistou vodou a ta špinavá skončí ve speciální nádobce. Chod přístroje je velmi tichý. Nevýhodou je, že proces vytírání trvá delší dobu, ale pokud si počkáte, dočkáte se perfektního výsledku.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod