Lepící páska nesmí v domácnosti chybět. Hodí se i tam, kde byste to vůbec nečekali

 Dům 
03. února 2018 12:32 / Marie Popelková
  1
📷
4 fotografie v galerii
Lepící pásky skýtají mnoho využití Shutterstock
Lepící pásky by měly být součástí základního technického vybavení všech domácností. Můžete je totiž potřebovat častěji, než si myslíte. Možná i vás překvapí, k čemu všemu se dají lepící pásky využít a jak dokáží člověku usnadnit život.

Tak, jako by v každé domácnosti měl být například šroubovák, měli byste mít vždy po ruce také lepící pásku. Její využití je opravdu velmi široké.

Pomocník při malování

Pokud se chystáte malovat byt, lepící páska se vám bude více než hodit. Abyste totiž po malování měli co nejméně práce s následným úklidem, je třeba zakrýt podlahu, okna i nábytek. K tomu poslouží kvalitní igelit, který na požadované místo připevníte pomocí lepících pásek. Použít lze ty transparentní i barevné. O tom, jak správně použít krycí pásku při malování, jsme psali zde.

Stěhování

Lepící pásky oceníte i ve chvíli, když se budete stěhovat nebo pokud budete potřebovat  jenom něco převézt. Na stěhování věcí jsou ideální papírové krabice. Aby vám z nich ale při převozu opravdu nic nevypadlo, je třeba je buď zavázat, nebo zalepit. Druhá možnost je lepší, jelikož je mnohem rychlejší a jednodušší. Zabere vám to opravdu jen několik vteřin.

Rychlá oprava čehokoliv

Je něco, co potřebujete opravit rychle a jednoduše? Pamatujte, že v domácnosti se hodí mít dvě hlavní věci. První je vteřinové lepidlo a druhou je lepicí páska. Proč? Jelikož ta kvalitní bez problémů přilne třeba na dřevo, plast i kov. Když jde jenom o drobnost a nutnost provizorní opravy, je pomocníkem, bez kterého se neobejdete.

Kreativní využití lepící pásky

V případě potřeby lze ale lepící pásku využít i méně obvykle. Fantazii se prakticky meze nekladou. Zde je několik tipů:

Drobné poranění - došla vám doma náplast a nemáte si čím zalepit své zranění? Vemte si kousek vatového tampónu a na prst ho přilepte pomocí obyčejné lepící pásky.

Úklid střepů - lepící páska odstraní i ty nejmenší kousky střepů, které vám na podlaze zůstaly i po důkladném vytření. Jednoduše se na ni nalepí.

Kočičí chlupy - trápí vás kočičí chlupy na pohovce, dece nebo oblečení? Zkuste na ně vzít lepící pásku, spolehlivě je z textilu odstraní.

Špinavá klávesnice - mezi tlačítka klávesnice se opravdu velmi špatně dostává. Když ale vezmete lepící pásku a stočíte ji do ruličky, pomocí které začnete postupně čistit prostor mezi klávesami, za pár minut bude klávesnice jako nová.

Roztřepená tkanička do bot - roztřepil se vám konec u tkaničky do bot a těžko se vám teď tkanička prostrkává malou dírkou v botě? Stačí si vzít kousek lepící pásky a pevně ho omotat na konci tkaničky a je po problému.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47