Než koupíte psa, prověřte starostlivost dětí u křečka

 Mazlíčci 
07. února 2018 12:07 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Křeček je nenáročné zvíře a péče o něj dítě nezatíží Shutterstock
Slýcháte čím dál častěji od dětí, že chtějí pejska? Snažili jste se jim ze všech sil vysvětlit, proč ho nemohl přinést Ježíšek, ale teď musíte hledat důvody, proč ho nekoupit na narozeniny? Zkuste vyzkoušet starostlivost dětí nejprve u křečka!

Pes je nejčastější zvíře, které děti chtějí. Samozřejmě ale touží pejska hladit, chovat ho, ale už za tím nevidí spoustu starostí, které zvíře v domácnosti obnáší. Zahrnují především každodenní procházky jak ráno, tak večer, a pokud je čas, tak i přes den. Pokud je pes ranní ptáče, nepotěší vás ranním vstáváním.

Časem omrzí

Často je to tak, že děti si psa vydupou, chvíli je středem jejich pozornosti, ale časem je omrzí. Obzvlášť čím více se o něj musejí starat. Nejsou to jenom procházky, ale taky pravidelné krmení a starání se například o chrup psa nebo o jeho srst. Jakmile to děti přestane bavit, celá péče spadne na rodiče, kteří už tak neví, kam dřív skočit!

Buďte chytří a vyzkoušejte si péči dětí na křečkovi, než jim dopřejete psa. Křeček je nenáročné zvíře, víceméně si vystačí v kleci nebo akváriu. Pokud doma občas vytvoříte například z knížek nebo jiných věcí menší výběh a pustíte ho, bude za to vděčný. A pokud nemáte moc času, bude mu stačit klidně vypotřebovaná rulička od toaletního papíru nebo jiné drobnosti a udělá si překážkovou dráhu v kleci sám.

Když nestíháte, zkontrolujete mu pouze vodu na pití, hodíte mu mrkev nebo nějakou trávu či suchý rohlík a je vystaráno. Pokud bude vaše dítě u křečka sedět a pozorovat ho, brát ho do rukou, stavět mu z knížek a dalších pomůcek překážkovou dráhu a bude si s ním hrát, o zvířátko má zájem.

V takovém případě můžete zkusit, zda se váš potomek nesmíří pouze s tím, že bude mít křečka. Pokud přece jen bude trvat na tom, že chce psa a jako pečovatel se osvědčí, můžete mu ho dopřát. Pokud ale ani o křečka nebude mít po pár dnech zájem, pořízení živějšího tvora by pak přineslo starost jenom vám! O nejoblíbenějších psech jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod