Rostlina ve tvaru srdce je perfektním dárkem na Valentýna

 Dům 
13. února 2018 14:25 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Tip na originální dárek ke svátku zamilovaných Shutterstock
Jestli ještě nemáte vymyšlený dárek k Valentýnu pro svoji drahou polovičku, protože květiny nebo čokoláda se vám zdají příliš obyčejné, máme pro vás skvělý tip. Rostlina ve tvaru srdce se jako dárek k tomuto svátku skvěle hodí, a navíc vám doma vydrží déle než řezané květiny.

Tato rostlina s listy ve tvaru srdce se nazývá Hoya kerrii. Přezdívá se jí také „voskové“ nebo „šťastné srdce“ a patří mezi tropické sukulenty. Nejčastěji v obchodech potkáte jednotlivé tlusté, voskové listy zasazené po jednom v květináčích.

Představují skvělý dárek pro všechny, kteří během svátku zamilovaných dávají přednost originálnějším dárkům, než jsou růže nebo bonboniéra.

Můžete se z ní těšit i několik let

První, co byste o jejích listech měli vědět je, že nejspíš nikdy nevyrostou v celou rostlinu. I pokud byl váš lístek uříznutý u stonku, bude růst velmi pomalu a bude trvat roky, než se promění v dospělou rostlinu. Pravděpodobnější ale je, že vám několik let v květináči zůstane jen jeden lístek.

Péči zvládne každý

Dobrou zprávou ale je, že péče o tento lístek je velmi jednoduchá. Rostlinka si libuje v přímém světle, ale spokojí se i s jasným světlem nepřímým. Důležité je, aby voda z květináče měla kam odtékat.

Se zaléváním to nepřehánějte, nezapomeňte, že tato rostlina patří mezi sukulenty. Bude bohatě stačit, když ji zalejte každé dva až tři týdny nebo tehdy, když už bude půda úplně vysušená a listy se začnou pomalu krabatit.

Porozhlédněte se v okolních květinářstvích nebo na internetu, zda nenajdete nabídku lístků nasazených v květináči. Obzvláště před svátkem sv. Valentýna by měly být k mání. Lze pěstovat i celou rostlinu, která už není na pohled tak roztomilá a také péče o ni je o něco náročnější. Časem byste mohli sami odřezávat lístky a obdarovat jimi své blízké. Dobrou zprávou pro milovníky domácích mazlíčků je, že tato rostlina není toxická pro psy ani kočky.

Pokud se chcete naladit na romantickou atmosféru, zde je několik tipů, jak si svátečně vyzdobit domov.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47