Hledáte malého pejska? Zkuste veselého bišonka

 Mazlíčci 
20. února 2018 15:10 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
Je velmi inteligentní, přátelský, věrný, bystrý a hravý Pixabay
Rádi byste rozšířili počet členů vaší domácnosti o pejska a nevíte, jaké plemeno zvolit? Zkuste bišonka, který si vás ihned získá díky své veselé povaze.

Bišonek je inteligentní, velmi přátelský, věrný, bystrý, živý a hravý pes. Nikdy není agresivní a společnost lidí prostě miluje. Podobně je na tom čivava, o které jsme psali zde.

Bišonek si pána v rodině vybere sám

Svého pána si v rodině vybere sám a je na něho velmi fixován. Nebývá agresivní vůči ostatním psům a problémy s ním nebývají ani při soužití s jinými domácími zvířaty.

Bišonek miluje i společnost dětí. Je velmi hravý a dokáže s nimi dlouho dovádět. Děti by však neměly psa považovat za svou hračku, musí ho respektovat a nechovat se k němu hrubě.

Výchova bišonka je snadná

Tento psík je poměrně snadno vychovatelný, učí se velmi dobře a rád. Podobně jako u jiných psů by jeho výchova měla být důsledná. Bišonek velmi rychle pochopí, co po něm jeho pán chce, a vyrůstá ve velmi poslušného a přítulného psíka.

Bišonek je ideální do bytu, kde nemá velké nároky na prostor. Pelíšek by měl mít na suchém, klidném místě, které není vystaveno průvanu a kde by mohl v klidu a nerušeně odpočívat.

Rád má přehled, kde se nachází páníček

Bišonek musí stále sledovat svého pána. Je výborný společník, který pro svou přátelskou povahu může být využíván v canisterapii. Bišonek je ale i velmi temperamentní a je nutné ho udržovat v kondici.

Zbožňuje hru a pohyb, a žádné potíže mu nečiní ani delší vycházky. Bišonek vás vždy upozorní, že někdo stojí za vašimi dveřmi. Není však útočný a nikdy neublíží, proto to není pes vhodný na hlídání.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47