Detaily, které mohou vylepšit organizaci domácnosti

 Dům 
20. února 2018 11:15 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
I maličkosti dokáží váš domov zcela proměnit Pixabay
Co se týče uklízení, i drobnosti mohou mít velký dopad na vzhled vaší domácnosti. Proto se vyplatí při organizaci domova myslet i na detaily. Malé věci, které se zdají být bezvýznamné, mohou značně urychlit a zefektivnit úklid.

Věřte tomu nebo ne, jedna z drobností, která nám dopomůže k tomu, aby náš domov byl upravenější, je pořízení víka na koš se špinavým prádlem. Nejen, že se po zakrytí nebudeme muset při každém příchodu do koupelny dívat na hromady špinavého prádla, zároveň upravíme koutek koupelny, který až do teď vypadal nevzhledně a získáme další odkládací prostor navíc.

Zde je několik dalších tipů, co zohlednit, aby náš domov vypadal uklizeně a úhledně.

Kousek látky dělá zázraky

Přehoz na jakýkoliv stůl nebo stoleček, který doma máte, funguje obdobně. Získáte nový úložný prostor, protože pod něj budete schopni uložit spoustu věcí, nebo zakryjete hromádky předmětů, které nemají své pevné místo, a proto vznikají, když potřebujete narychlo uklidit. Pokud jste jen trošku šikovní, můžete si přehoz vyrobit i sami z látky buď zakoupené anebo nějakého většího kusu, který vám zbyl z jiného tvořivého projektu.

Vždy volte nábytek s dvířky

Když vybíráte skříňku pod televizi nebo podobný nábytek do kuchyně nebo obýváku, volte takový, který má poličky zakryté dvířky. Opět bude prostor vizuálně vypadat uklizeněji. Můžete do nich narychlo naskládat věci bez ladu a skladu, když potřebujete uklidit těšně předtím, než dorazí návštěva.

Věčný problém s kabely

Vyplatí se nějakým způsobem vyřešit problém s nevzhlednými šňůrami vedoucími od elektrických spotřebičů a s nabíječkami, které se povalují všude po domě. Různé šikovné pořadače na všelijaké dráty se dají buď pořídit anebo také doma vyrobit. Do té doby můžete vymyslet alespoň něco provizorního. Kabely stočit, zastrčit někam, kde nepůjdou vidět, a podobně.

Jestli máte nedostatek fantazie, čtěte: Udělejte si pořádek v kabelech. Naleznete zde několik nápadů, jakým způsobem kabely schovat nebo uklidit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47