Vyvarujte se největších chyb při používání myčky na nádobí

 Dům 
25. února 2018 10:08 / Marie Popelková
  6
📷
3 fotografie v galerii
Chyby vedou k tomu, že z myčky vytáhnete špinavé nádobí Pixabay
Myčky jsou poměrně novou kuchyňskou vymožeností. I když ji doma ale máte už několik let, stejně je možnost, že se nějakých chyb při jejím naplňování nebo vyprazdňování dopouštíte. Které to jsou a jak se jich vyvarovat? Poradíme.

Maximálně využijte prostor

První chybou je uložit do myčky pouze jeden kus nádobí, pak ji zavřít a čekat, až se zase něco ušpiní. Mít dřez zaplněný špinavým nádobím sice není nic příjemného, ale naplnit myčku najednou, je ta nejlepší strategie. Je to proto, že tímto způsobem nejefektivněji využijete prostor v myčce, protože můžete začít s těmi největšími hrnci a prostor mezi nimi vyplnit menšími kousky.

Roztřiďte příbor

Pokud příbory předem netřídíte, není to žádná velká chyba. Je to spíše tip, jak si o něco málo usnadnit život. Když při ukládání věcí do myčky dáte vidličky k sobě, lžíce k sobě a nože k sobě, usnadníte si práci při vykládání, když je nádobí umyté.

Pro nože a lžičky platí ještě několik pravidel

Co se týče lžiček, dejte si pozor, aby nebyly naskládané v řadě za sebou. Když je uložíte tímto způsobem, ušetříte sice místo v myčce, ale voda a čistící prostředek se mezi ně nedostanou a lžičky zůstanou špinavé. Alternativou je položit lžičky střídavě kulatou částí nahoru a kulatou částí dolů.

Jestli máte skutečně kvalitní nože, do myčky je nedávejte vůbec. Čistící prostředek, který obsahuje drobné částečky, které špínu z nádobí „obrušují,“ vysoká teplota a narážení do ostatních kusů nádobí může čepel rychleji ztupit nebo na ní zanechat škrábance.

Nejdřív vyložte spodní poličku

V hrnečcích, které mají hlubší dno se zachytává špinavá voda z myčky, která jenom čeká na to, až hrnek nadzvednete, abyste ji vylili na čisté nádobí dole. Abyste zabránili tomu, že byste museli zapínat myčku znovu, vyložte nejdřív spodní poličku a až potom se pusťte do hrnků nahoře. O dalších kusech nádobí, které do myčky nepatří, jsme psali jinde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod