Doplňte si domácí lékárničku netradičně. Vyrobit lze rohypnol i antidepresivum

 Ostatní 
04. března 2018 10:54 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vhodně zvolené byliny nahradí kdejaký lék Shutterstock
Snad každý má doma nějakou tu lékárničku s nezbytnou "první pomocí". Řadu chemických léků s mnoha vedlejšími účinky můžete nahradit podstatně zdravějšími přípravky. Přijdou vás na pár korun a ještě vašemu tělu prospějí.

Někdo má lékárničku napěchovanou antidepresivy, jiný sedativy typu rohypnol. Rodiny s dětmi mají pro změnu vždy po ruce nějakou tu mast na opruzeniny, léky na bolest v krku nebo repelent. Vše se dá ale nahradit mnohem zdravějšími léčivy. Poradíme, jak na to. O tom že bylinky nepomáhají jen lidem ale i pejskům, jsme psali zde.

Domácí antidepresivum

Pokud máte nervy na pochodu a čas od času jste nuceni sáhnout pro nějakém antidepresivu, zkuste to jednou jinak. Chemické tablety totiž skvěle nahradí třezalka tečkovaná. Buď si ji můžete za pár korun pořídit v bylinkářství nebo si ji přes léto natrhat a usušit. Až to bude potřeba, stačí nechat malé množství květu vyluhovat a nejlépe před spaním vypít.

Rohypnol bez chemie

Dobrý spánek je nade vše. Nemůžete usnout a ládujete se chemickými preparáty? Svému organismu tím moc neprospíváte. Rohypnol můžete nahradit diviznovou tinkturou.

Na její výrobu budete potřebovat 1 díl květu divizny a 1 díl lihu. Květ zalijte lihem, zašroubujte a nechte stát 4 týdny. Poté přefiltrujte přes plátýnko a uchovávejte v chladu. Užívá se 3x denně po 1 lžičce. Po 3 týdnech si dejte pauzu. Divizna se totiž nesmí užívat dlouhodobě.

Krém proti opruzeninám

Pokud chcete pro své miminko opravdu přírodní péči, zkuste si doma vyrobit krém proti opruzeninám. Budete potřebovat 1 díl nerafinovaného bambuckého másla, 2 díly kokosového oleje a extrakt z měsíčku lékařského.

Tuky nechte stát při pokojové teplotě ať změknou, našlehejte je pomocí mixéru a zakápněte extraktem z měsíčku lékařského. Pak už stačí jen přendat do uzavíratelné dózičky. A mimochodem, tento krém nefunguje jen na opruzeniny, ale budete mít po něm i nádherně vláčné ruce.

Přírodní repelent

Receptů na domácí repelent existuje hodně. Nejjednodušším způsobem ochráníte děti i sebe od nepříjemných štípanců tak, že vezmete květy levandule a otřete je za ušima, na krku a na zápěstí.

Můžete také ale smíchat základní olej (třeba slunečnicový z lékárny) a esenciální olej citronely (100 ml – 10 kapek). Citronelu lze nahradit také eukalyptem.

Rychlá pomoc pro bolavý krk

I bolest krku lze zvládnout přírodní cestou, a to například díky lékořici. Stačí si pořídit čaj z kořene lékořice. Lžičku této byliny nechte 10 minut louhovat a popíjejte ráno jako první nápoj.

V souvislosti s lékořicí dejte pozor jen na to, že denní dávka by neměla přesáhnout jeden šálek čaje. Ve větším množství totiž toto léčivo zvyšuje krevní tlak a způsobuje zadržování tekutin v těle. Lékořicovému čaji by se měly vyhnout těhotné ženy a lidé s vysokým krevním tlakem.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47