Nesuší vám sušička prádla? Asi děláte tyto chyby

 Dům 
04. března 2018 11:29 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Domlouvat sušičce nemusíte, stačíte dodržet tipy od nás Shutterstock
Aby vaše sušička fungovala, je potřeba ji správně umístit a pečovat o ni čištěním filtru. Pozornost věnujte i tomu, jak prádlo perete. Sušička je šikovný pomocník v mnoha domácnostech. Pokud budete dodržovat několik těchto zásad, bude vám fungovat dlouhá léta a sušit na jedničku.

V prvé řadě je potřeba vybrat místo, kde přístroj bude stát. Nejvýhodnější je postavit ji na pračku. Ale pozor, je potřeba sušičku upevnit, aby se při odstřeďování na pračce nehýbala.

K tomu slouží speciální spojovací sady, které zakryjí mezeru mezi přístroji a vytvoří z nich opticky jeden celek. Ovšem to se hodí pouze v případě, že máte jak pračku, tak sušičku od stejného výrobce.

Sušičky bývají náročné i na přívod čerstvého vzduchu. Odvětrávací sušička vyžaduje odtah vlhkého vzduchu pryč z místnosti, kondenzační sušička vypouští vzduch suchý a teplý. Pokud vlastníte sušičku s tepelným čerpadlem, jsou požadavky na odtah nejmenší, obecně je však lepší v místnosti často větrat.

Nejen umístění přístroje, ale i samotné praní prádla má na výkon sušičky velký vliv. Je výhodné prát na maximální možné otáčky odstředění tak, aby bylo prádlo co nejsušší. Dobrým výkonem se vám sušička odvděčí i za to, když budete dbát o čistotu jejích filtrů.

Stačí na konci každého programu setřít vlhkou rukou zbytek vláken a prach z předního filtru v otvoru dveří, pak mrkněte na to, jestli síťku nezalepily zbytky pracích přípravků a aviváže. Pokud ano, na čištění postačí kartáček s vlažnou vodou.

Ti, kdo nemají sušičku zapojenou přímo do odpadu, by si měli pravidelně vylévat nádobku na kondenzát. Pokud to neučiníte, po několika dnech se vám odtud začne linout zatuchlý zápach. Jak si poradíte se zápachem z myčky, píšeme tady.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod