Rozlučte se se zimou a vyrobte si k sobě domů neotřelé jarní dekorace

 Dílna 
12. března 2018 14:29 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Vykouzlit jarní atmosféru nemusí být složité Pinterest
I když si na skutečné jaro musíme ještě pár dní počkat, je na čase se se zimou nadobro rozloučit. A nejlépe vám to půjde tak, že si svůj byt zkrášlíte nějakou zajímavou jarní dekorací. Pokud se vám v obchodě žádná nelíbí, zkuste si ji vyrobit sami.

Jarních dekorací existuje nepřeberné množství. Někdo miluje jarní věnce na dveře, jiný si v jarním duchu nazdobí jídelní stůl, další okenní parapet. V naší fotogalerii vás přesvědčíme, že vytvořit si neotřelé a krásné jarní dekorace nemusí být nijak složité. O velikonoční výzdobě jsme psali také zde.

Věnec z kočiček

Věnec z kočiček je velmi jednoduchý, ale nádherný. K jeho výrobě je potřeba jen pár proutků kočiček a základ pro věnec. Ten si buď můžete koupit už hotový v obchodě, nebo si vytvořte vlastní z větviček, záleží jen na vás.

Proutky kočiček si nastříhejte na malé kytičky (po pěti až osmi větvičkách). Svázané kytičky pak postupně připevňujte na korpus pěkně přes sebe. Ke korpusu lze jednotlivé svazečky kočiček připevnit buď drátkem nebo pomocí tavné pistole.

Záplava tulipánů

Na dveře lidé obvykle věší věnce, ale dekorace může mít i zcela jinou podobu. Stačí na dveře přimontovat nějakou nádobu a do ní pak umístit květiny, například tulipány.

Pokud zvolíte živé květy, nezapomeňte je pravidelně zalévat. Jestli ale nechcete mít zbytečné starosti s péčí o živé květy, pořiďte si umělé. V dnešní době se dají sehnat opravdu kvalitní a hezké.

Miniaturní skleníček

Na stůl nebo třeba okenní parapet si můžete vytvořit i dekoraci ze zavařovacích sklenic. Stačí do nich dát třeba trochu sena, vaječné skořápky nebo malinká koroptví vajíčka.

Do pidiskleníčku lze zasadit i nějakou jarní květinu - třeba miniaturní narcisek. Dobře vypadá i živá travička, kterou vytvoříte jednoduše tak, že na kousku vlhké vaty necháte vyklíčit jarní obilí. Čtvrtkilogramový sáček s velikonočním osením lze na internetu pořídit do dvacetikoruny.

Barevné proutí ve váze

Krásnou jarní dekoraci si může vytvořit i člověk, který zrovna velkou manuální zručností neoplývá. Stačí k tomu natrhat si do vázy pár větviček, třeba z břízy, a ozdobit je malými barevnými vajíčky z umělé hmoty. Ta stačí na větvičky jednoduše přilepit pomocí tavné pistole. Pokud máte doma děti, mohou vám s touto dekorací pomoci.

Vajíčkový věnec

Zajímavě vypadá také věnec z vajíček. Pro tento účel se nejlépe hodí vajíčka plastová, která jsou lehká a nejsou tak náchylná na rozbití. Pokud si je pořídíte v něžných pastelových barvách, bude váš věnec vypadat obzvláště křehce.

Vajíčka nalepte podle vašeho vkusu na připravený korpus a dozdobte různými větvičkami či kvítky. Opět lze použít umělé dekorace, které budou vypadat stále perfektně.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod