Co všechno musíme udělat, než se pustíme do jarního úklidu

 Dům 
19. března 2018 15:05 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Některé věci je potřeba udělat ještě před velkým jarním úklidem Shutterstock
Jarní úklid většinou není o organizaci a zbavování se věcí, které už nepotřebujeme. Zahrnuje spíše čištění, uklízení a drhnutí špíny a prachu, který se v našich domácnostech nahromadil během zimy. Proto je chytré před tím, než se do čištění pustíme, minimalizovat počet věcí, které potřebují umýt. Jarní úklid potom bude snazší a budete schopni všechno vyčistit do hloubky.

Nebojte se protřídit knihovnu

Zbavování se knih je téma, o kterém někteří z nás možná nechtějí ani slyšet. Není ale na škodu knihovnu protřídit. Když si necháte pouze oblíbené kousky, které vás nějakým způsobem zasáhly, snížíte množství předmětů, na kterých se chytá prach, a uvolníte místo na poličce. Nechtěné knihy můžete darovat, prodat do antikvariátu nebo třeba věnovat na charitu.

Ukliďte zimní výzdobu

Pokud jste to neudělali už dávno, je vážně na čase uložit zimní výzdobu zpátky do krabic. Jestli jste měli něco vystavené už několik měsíců, možná si toho už ani nevšímáte. Proto projděte domov a ukliďte veškerou zimní výzdobu, dokud zase nenastane její období. Například svíčky doma vytváří útulnou atmosféru během celého roku, ale potřebujete mít opravdu vystavené všechny?

Kuchyňská linka, povrchy komod a skříněk

Na všech těchto místech se postupem času hromadí předměty, které tam nemají co dělat. Projděte dům místnost po místnosti a ukliďte všechno na své místo. Protřiďte hromádky papírů na stole. Zbavte se všeho, co nepatří na noční stolek. To samé platí pro koupelnu. Nepřesunujte věci po domě. Buď je ukliďte tam, kam patří, nebo je zahoďte.

Nezapomínejte na pomůcky k čištění

Představte si, že se chystáte pustit do jarního úklidu a všechny čistící prostředky a utěrky září čistotou a jsou připravené k použití. Abyste toho dosáhli, musíte co nejdřív projít svoji sbírku čistícího nářadí. Spotřebovat vše, co je poloprázdné a doplnit zásoby. Zahodit náčiní, které je rozbité nebo se s ním s jiných důvodů špatně uklízí, a v neposlední řadě také všechno pořádně vyčistit. Se špinavými pomůckami se vám nikdy nepodaří nic opravdu důkladně vyčistit.

Jaro je také skvělé období pro úklid ve skříni. Zde je několik tipů, jak na to.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?