Velikonoční vajíčka zdobená kravatou? Vyzkoušejte tento světový hit!

 Dílna 
27. března 2018 12:05 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Vajíčka obarvená kravatou vypadají nádherně Internet
Pokud se chystáte zdobit velikonoční vajíčka a hledáte netradiční a přitom snadný způsob, jak je zkrášlit, máme pro vás jeden skvělý nápad. Výsledkem budete určitě překvapeni. O této metodě jste přitom možná ještě ani neslyšeli.

Velikonoční vajíčka lze zdobit mnoha způsoby. Někdo dává přednost dekoraci pomocí vosku a barev, další barví vajíčka v cibuli a jiný zase využívá drobných rostlinek, která se pod utaženou silonkou nebo gázou zajímavě obtisknou na barvené vajíčko. Tentokrát vám ale přineseme jednu zajímavou metodu, která je velmi neobvyklá, přitom není nijak náročná.

Vajíčka obarvená kravatou

Pokud toužíte po opravdu designových velikonočních vajíčkách, přijde vám tento návod určitě vhod. Základní pomůckou, kterou k této technice budete potřebovat, je hedvábná kravata nebo hedvábný šátek. Není třeba za tento módní doplněk utrácet stovky či spíše tisíce korun. Stačí zajít do nejbližšího second handu, kde o hedvábné kravaty nebývá nouze. Jen si dejte pozor na to, aby kravata byla skutečně ze stoprocentního hedvábí.

Co budete potřebovat

  • hedvábnou kravatu nebo šátek
  • plátno
  • bílé vejce
  • nit nebo gumičky
  • nůžky
  • ocet
  • hrnec a vodu

Postup

Nejprve "rozeberte" kravatu. Rozpárejte švy a vyjměte podšívku/výstuž. Vytaženou podšívku nevyhazujte, můžete ji použít místo plátna na zabalení vajíček.

Vejce zabalte do hedvábí, a to zásadně lícovou stranou k vejci. Hedvábí zafixujte k vejci provázkem. Rychlejší způsob je upevnění gumičkou na jednom konci, ale obtisk bude mít horší výsledek, a to kvůli odstávajícím skladům.
 
Nyní takto obalené vejce v hedvábí zabalte do plátna nebo vypárané podšívky z kravaty. Vejce vložte do hrnce s vodou. Přilijte cca 1 dcl octa na 2 litry vody. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte cca 20 minut. Pak nechte vejce důkladně vychladnout. Nakonec vychlazené vejce vybalte z hedvábí a pro větší lesk potřete kapičkou rostlinného oleje. O jiné netradiční výzdobě, a to holící pěnou, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve