Velikonoce last minute: Připravte se za chvilku na svátky

 Ostatní 
30. března 2018 06:33 / Marie Popelková
  2
📷
5 fotografií v galerii
V nouzi můžete jako dekoraci použít i hračky svých dětí Pixabay
Na poslední chvíli vám přinášíme tipy, jakou velikonoční výzdobou zútulnit dům a na které barvy o Velikonocích vsadit. Nestíháte kvůli práci a rodině přípravu na svátky? Pokud ano, tak čtete správný článek.

Poradíme vám, jak na poslední chvíli zútulníte dům velikonoční výzdobou, kterou si obstaráte sami.

Základem všeho je proutí. Přesně takové, z jakého se plete pomlázka. Takže šup někde k potůčku, kde rostou vrbové pruty, a pokuste si jich nabrat víc. Prvním krokem totiž je výroba věnce na dveře. Pokud vykouzlíte zhruba hodinku času a seženete si skořápky od vajec, tady máte návod, jak na to

A jestli nechcete vajíčkový věnec, využijte prostě proutí. Hromádku rovných prutů smotejte do kruhu a svažte. Části věnce můžete omotat barevnými mašlemi, které se dávají na pomlázku. Velikonoční barvy jsou žlutá, zelená, červená a bílá. Symbolizují příchod jara. Tak je zkuste využít a zkombinovat na všech dekoracích, které si na poslední chvíli vyrobíme.

Když máme věnec hotový, zavěsíme jej na vchodové dveře. Aktivnější jedinci s dostatkem proutí si můžou vytvořit i věnec do bytu na velikonoční stůl.

Symbolem Velikonoc jsou kromě barev jara i mláďátka - jehňátka, kuřátka a zajíčci. Ideální je, když stihnete něco z těchto motivů koupit předem, ale i když nemáte nic, poradíme si.

Podívejte se, jestli jste si nějakou obzvlášť povedenou dekoraci neschovali z loňska na letošní rok. Pokud ne, dáme se do výroby ovečky.

K tomu nám stačí kus vaty, lepidlo a čtvrtka papíru. Na ni si namalujeme obrys ovečky a obstřihneme ji. Poté si z vaty děláme malé kuličky, které namočíme do lepidla a následně lepíme na ovečku.

Toto je ideální činnost i pro menší děti, které se na ovečce můžou vyřádit. Vatu lepíme z obou stran, pak stačí jen fixou domalovat ovečce obličej a můžeme ji navléct na šňůrku a zavěsit do prostoru.

Poté doma najdeme vajíčka, které můžeme obarvit. Že nemáme barvy? Nevadí, vezmeme, "co dům dal". 

 Na žlutá vajíčka potřebujeme kurkumu, na růžová červenou řepu, na červená krabicové víno, aby vám nebylo líto kvalitního pití. Zelená vajíčka získáte, když je povaříte s mraženým špenátem, a hnědá zase s cibulovými slupkami.

Vždy do vody přidávejte i ocet, barvy na vajíčkách pak líp chytí. Tak ať se daří a hezké Velikonoce!

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47