Vyrobte si doma s dětmi křídy, které opravdu kreslí

 Ostatní 
06. dubna 2018 11:06 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vyrobit si můžete odstínů, kolik budete chtít Shutterstock
Děti milují malování křídou, ať už venku nebo doma. Jenomže jak naschvál zrovna žádnou doma nemáte. Víte, že si křídu můžete také vyrobit doma? A nejen tu klasickou bílou, ale také barevnou!

Malování děti baví v každému věku. Ať už máte doma předškoláka nebo dítko školou povinné, dejte mu do ruky křídu, ukažte volné místo pro jeho kreativitu a rázem bude všude plno barevných obrázků a malůvek. A děti hlavně velice rády něco vyrábějí. Zkuste si společně s nimi udělat domácí křídu.

Křída, která kreslí

Věřte tomu, že tato křída bude doopravdy malovat. Na její výrobu nepotřebujete mnoho. A obvykle máte tyto věci i doma.

Potřebujete

  • plastové kelímky 
  • lepicí pásku
  • sádru
  • temperové barvy
  • plastové sáčky
  • gumičky
  • vodu

Postup

Nejprve si vyrobíte formu na křídu. Vezměte si kelímky a každý podélně rozstřihněte. Pak z nich rovně odstřihněte horní okraj a dno. Vznikne nám čtyřúhelník, který se na jednu stranu rozšiřuje. Ten potom stočte do potřebné ruličky a na dvou místech ji slepte páskou. Z plastového sáčku potom nastřihejte čtverečky a každým z nich překryjte jeden konec ruličky a zagumičkujte. Postavte sáčkem dolů. Potom si vezměte kelímky.

Do každého dejte trochu vody, rozmíchejte temperovou barvu. Použijte tolik barev, kolik potřebujete. Čím víc barvy přidáte, tím bohatší barvu bude křída mít. Nakonec přidejte sádru podle návodu a dobře rozmíchejte. Vzniklou hmotu vmáčkněte do připravených formiček a pozor, ujistěte se, že uvnitř nejsou žádné mezery a vzduchové bubliny. Takto vyrobené křídy dejte bokem a nechejte den ztuhnout. Odstraňte plast a máte hotovo.

Tip na závěr

Místo kelímků můžete použít třeba formu na mufiny nebo čokoládu. V tomto případě ale zapíchněte do středu každé naplněné formy dřevěnou špachtli, pomocí níž potom křídu vytáhnete. Pokud vás tento tip zaujal, můžete si s dětmi vyrobit i nové voskovky ze starých, ulámaných kousků. Postup na jejich výrobu jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve