Chcete důkladně vyčistit koupelnu? Toto zvládnete i během deseti minut

 Dům 
18. dubna 2018 12:42 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Při jarním úklidu nelze přeskočit koupelnu Internet
Nikdo si asi příliš neužívá uklízení. Co se týče úklidu, je koupelna jednou z nejméně oblíbených místností. Všichni ale mají dobrý pocit, když mají doma čisto a uklizeno. Když máme úklid za sebou, uspokojí nás také dobře odvedená práce. Nejhorší ale je se do úklidu pustit. Nic neodkládejte a pusťte se do něj ještě dnes.

V rámci jarního úklidu bychom neměli přeskakovat pořádné vydrhnutí celé koupelny. Pokud si chceme alespoň jednou do roka dát na čištění koupelny opravdu záležet, čeká nás těžká práce, která zabere nějaký čas.

Jestli ale máte pocit, že času příliš nemáte, každý den se dá stihnout alespoň něco. Nejprve se tedy rozhodněte, kolik času jste dnes na úklid koupelny ochotní obětovat.

Na úklid je vyhrazený celý den

Máte-li jen na koupelnu celý den, začněte možná tou vůbec nejnáročnější částí a vydrhněte špínu ze spár. Prohlédněte si, jak spáry vypadají a promyslete si vhodný plán, jak budete postupovat. Jestli jsou jen trochu ušpiněné, bude stačit jen obyčejné vydrhnutí. Můžete začít s octem a potom čistit pomocí pasty z jedlé sody. Nejvíc časově náročná část bude právě ta, až se budete spárami propracovávat kousek po kousku.

Jestli už dopředu víte, že běžný úklid stačit nebude, můžete se pokusit spáry vybělit pomocí speciálních přípravků. Nemusíte mít obavy, že byste poškodili kachličky. Bělící pero lze vyzkoušet na malém místě, abyste viděli, že je vše v pořádku.

Když máte méně než hodinu

Za hodinu se dá stihnout důkladné hloubkové čištění vany nebo sprchového koutu. Jarní úklid je příležitostí, abyste se do práce opřeli o něco víc než obvykle. Zaměřte se na těžko dosažitelná místa a rohy. Jestli máte u sprchového koutu skleněné dveře, zde je několik tipů, jak je udržet čisté.

Pokud máte alespoň deset minut, setřete zrcadlo, umyvadlo a povrchy skříněk. Začněte od zrcadla a propracujte se dolů. Na opravdu detailní čištění můžete použít starý zubní kartáček.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve