Oživte si zajímavým způsobem koupelnu nebo kuchyň

 Dům 
19. dubna 2018 17:09 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Mozaika udělá vaši koupelnu zajímavější Pixabay
Máte rádi netradiční věci a s oblibou si je přinášíte i domů? Neobvyklý vzhled v koupelně i kuchyni obstará barevná mozaika, která poskytuje mnoho materiálů i barev! Zajímavým způsobem tak oživíte koupelnu nebo kuchyň.

V dnešní době se mozaika používá jako dekorace a ochrana stěn v prostorách, které jsou vystavené velké zátěži. Jsou v koupelnách, kuchyních, ale i soukromých bazénech a koneckonců i ve veřejných lázních nebo na koupalištích.

Keramika i sklo

Mozaikové kostky mohou být z různého materiálu od keramiky s glazurou až po sklo nebo přírodní kámen, který se používá také v oblasti umění. Nyní se v interiéru uplatňují především keramické nebo skleněné mozaiky. Lze sehnat nejrůznější rozměry a barvy.

Pro použití mozaiky neexistují žádná pravidla. Je vhodná jak pro malé, tak pro velké prostory. Lze ji kominovat i s jinými věcmi a můžete ji použít jak na stěnu, tak na podlahu nebo pracovní plochu. Mozaikou můžete obložit i zaoblené tvary. Efekt vytváří i velké množství spár, o to více potom v případě, že použijete například výraznou barvu.

V mozaice můžete dát prostor své fantazii. Kombinovat můžete nejen barvy, ale i vzory a různé povrchy. Správně zvolená mozaika dokáže prostor zcela rozzářit a pozvednout ho natolik, že tomu nebudete věřit ani vy sami!

Trendem jsou mozaiky z přírodního kamene. Kdo má rád barvy, ocení drobnou bazénovou mozaiku v systých jasných barvách, které jsou jemně prostínované a vytvářejí zajímavý efekt. Při výběru mozaiky dbejte na členitost prostoru, přísunu světla i to, zda bude zabírat méně prostoru, nebo bude naopak dominantní.

Paleta barev

S mozaikou můžete vymyslet zajímavé věci. Volnou ruku máte především v koupelně. Malou koupelnu můžete opticky zvětšit a provzdušnit nejen pomocí mozaiky, ale i díky zrcadlům. Ve větší koupelně můžete experimentovat s pestrou paletou barev a vzorů.

Dovoleno je víceméně vše, takže co se vám líbí, to si můžete zvolit. Klidně můžete sáhnout po šílených barvách, které vás vždy při koupeli rozveselí nebo rozesmějí, zvolit můžete ale i decentnější tóny. Kombinovat můžete třeba jednu základní barvu s jinou barvou, udělat si kombinaci dvou půl napůl nebo zkombinovat barev více, případně si vytvořit geometrické vzorce. Výběr je jen na vás!

Máte malý prostor na koupelnu? Nezoufejte si a zařiďte si ji tak, aby byla každé ráno nebo večer, po práci i po tréninku, osvěžením a uvolněním (čtěte: Malá koupelna nevadí. Může přinést skvělé osvěžení).

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve