Jsou dřevěné květináče drahé? Pak si vyrobte své vlastní a za pár korun

 Ostatní 
20. dubna 2018 10:45 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Za nový dřevěný květináč zaplatíte i několik set korun Internet
Velké dřevěné venkovní květináče stojí pěkných pár set korun. Jejich nákup tak dokáže pěkně provětrat vaši peněženku. Co si však přesně takové vyrobit i doma? Není to těžké a hlavně vás to bude stát pár korun.

Zajímavá výsadba na terase potěší oči a pohladí duši. Aby vynikla, chce to také mít působivý a dost velký květináč. Ten musí ale odolávat venkovním vlivům víc než jednu sezonu. Pokud ale žádný z obchodů nesplňuje vaše požadavky, nebo jsou naopak tyto truhlíky na vás příliš drahé, pak si je můžete vyrobit svépomocí.

Proměna plastového květináče

K výrobě tohoto krásného truhlíku potřebujete kromě plastového květináče také dřevěnou paletu a sponkovačku, pilku a kleště. A pak také trochu šikovné ruce.

Postup

Jakýkoliv velký plastový květináč (nejlépe se ohnutým horním okrajem a klidně i ošumtělého vzhledu) vezměte a podél něj naměřte délku prkének a pilkou si je zkraťte do požadované délky.

Květináč položte na bok a prkénka si nejprve zkušebně rozložte po celém jeho obvodu. Tím předejdete zbytečným mezerám a chybě v šíři posledního prkénka.

Jamile jste s výsledkem spokojeni, vezměte si na pomoc sponkovačku, prkénko zasuňte pod okraj a na obou koncích ho připevněte. Tímto způsobem postupujte po celém obvodu.

Nakonec už zbývá jenom ostré hroty sponek, které trčí ve vnitřní straně květináče, ohnout kleštěmi tak, abyste se o ně nezranili. A tento krásný květináč ve vintage stylu máte hotový.

Tip na závěr

Nemusíte nutně zůstat jenom u květináčů. Dřevem si můžete obložit prakticky jakoukoliv nádobu, která se vám hodí na výsadbu nebo jako ozdoba do zahrady. Klidně to může být i stará bečka. Snadno si můžete doma vyrobit i samozavlažovací květináče, které také nebývají levnou záležitostí. Návod, jak na to, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve