Tipy na organizaci prádla, díky kterým budete méně prát

 Dům 
21. května 2018 16:02 / Marie Popelková
  2
📷
4 fotografie v galerii
Ušetřete si praní tak, že budete mít ve svém oblečení lepší systém Internet
Ne každý kousek oblečení musíme prát po jednom nošení. Legíny, které nosíme do tělocvičny, musí po každém cvičení rovnou do pračky. Co ale se svetrem, který si na sebe vezmete na zbytek večera, když je chladno, tričko, které máte jednou v práci nebo jakékoliv džíny?

Takové oblečení si klidně můžete obléct znova předtím, než budete prát. Spousta lidí má ve skříni vyhrazenou část na nošené oblečení, které ještě není potřeba prát. Je to dobrá metoda, ale není dotažená k dokonalosti. Když si nedáte pozor a budete oblečení, které si ještě chcete obléct, třeba jen přehazovat přes židli, pokoj bude za chvíli vypadat víc neuklizeně, než ve skutečnosti je.

Důležité je mít systém

Místo toho můžete zvážit jednu z následujících možností, jak třídit prádlo. Hlavní myšlenka je taková, že budete schopni vracet nošené oblečení zpátky do skříně a zároveň budete přesně vědět, které prádlo je už potřeba vyprat.

Knoflíkový systém

Tato metoda se dá použít pouze u oblečení, které se zapíná na knoflíčky. Zapínejte pouze vrchní knoflík u košile, která je úplně čistá. Prostřední knoflík zapněte na oblečení, které si můžete ještě znovu obléci.

Metoda spínacího špendlíku

Pravděpodobně se vám někde doma válí celá hromada spínacích špendlíků. Pokud ne, můžete jich levně koupit celý balík. Připněte špendlík na oblečení, které ještě není nutné prát. U legín jej připněte na gumu u pasu, u svetru na lísteček na krku a u džínsů zvenku k pasu nebo na opasek. Když si zvyknete, můžete je tam nechat, i když máte oblečení na sobě.

Vyznačte ve skříni hranici

Jednou z možností je jen rozdělit věšák na oblečení na nošenou a nenošenou část. Jako hranice může sloužit například plátěná taška, prázdná taška, ve které jste nějaké oblečení koupili nebo ramínko výrazné barvy. Když máte dostatek barevných ramínek, můžete na ně odkládat použité oblečení, zatímco čisté bude uložené na dřevěných nebo železných ramínkách. Jestli máte ve skříni celkově nepořádek, čtěte, jak si v ní nejlépe uklidit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve