Největší současný hit. Válecí podložka, kterou si hravě vyrobíte sami

 Dům 
03. června 2018 13:54 / Šárka Sokolská
  2
📷
5 fotografií v galerii
Takovéto válecí podložky si můžete snadno také vyrobit Pinterest
Děti milují válet se na zemi, třeba u své oblíbené hry, pohádky nebo knížky. Mnohem pohodlnější by to ale měly na nějaké podložce, třeba z polštářů. A přesně takovou jim můžete jednoduše ušít.

Když se děti chtějí válet na zemi, obvykle vám k tomu tahají polštáře nebo deky. A nebo rovnou zůstávají na chladné podlaze. Můžete jim sice koupit sedací vaky, ale jsou jednak drahé, a také nebývají zrovna nejskladnější. Řešení je přitom velice jednoduché. Polštářová válecí podložka.

Válecí nábytek

Válecí nábytek se v posledních letech stává poměrně velkým hitem. Hlavně pro svou jednoduchost a pohodlnost. A taková je i válecí podložka, kterou si můžete sami vyrobit.

Potřebujete

  • polštáře obdélníkového tvaru
  • látku, která bude sloužit jako potah
  • špendlíky
  • nůžky
  • šicí stroj nebo šikovné ruce

Volba potahu

V první řadě si nakupte pár polštářů, ideálně tak pět (záleží na šířce). Pak se vydejte pro látku, která bude sloužit jako potah podložky. Tady už musíte vědět přesně, kolik metrů budete potřebovat. Takže ještě doma si v klidu polštáře rozložte na zem vedle sebe a změřte celkovou délku a šířku. Mezi nimi udělejte aspoň pěticentimetrovou mezeru, kterou budete prošívat, a stejně tak počítejte s pár milimetry navíc na to, abyste látku mohli olemovat. S výběrem látky vám mohou klidně pomoci i děti, které se samy zvolí motiv i barvu potahu. A můžete začít.

Ušijte kapsy

Budoucí potah si rozložte, ideálně na zem, a na jeden jeho konec si rozložte polštáře. Přes ně přeložte druhou část látky. Pokud jste odhadli dobře rozměry, nejprve si celý kus potahu olemujte, aby se vám netřepil. Jestli jste s rozměry byli příliš velkorysí, tak si látku nejprve zkraťte na požadovanou velikost a teprve pak ji oentlujte. Potom znovu mezi jednotlivé půlky vložte polštáře, vezměte si špendlíky a mezi polštáři naznačte, kudy povede šití. Pak si vezměte na pomoc šicí stroj a volné prostory mezi polštáři prošijte tak, aby vám vznikly čtyři kapsy.

Tečka na závěr

Na hotový potah ještě přišijte třeba cvočky nebo suchý zip, které budou držet polštáře pěkně uvnitř potahu a zábava může začít. Potah i výplně pravidelně perte. O tématu, jak správně prát polštáře, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod