Je vám líto se zbavit starého roštu z postele? Super nápady, jak ho můžete využít

 Dílna 
06. června 2018 11:09 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Vyhodit nebo spálit starý rošt z postele by byla škoda Internet
Někdo si vystačí celý život s jednou postelí, většina lidí ji ale několikrát za život mění. Stará postel pak obvykle končí na skládce. Původní dřevěné rošty sice občas někdo použije místo dřeva do kamen, ani to ale není ideální řešení. Právě staré rošty lze totiž velmi snadno proměnit v užitečný prvek do bytu.

Je jasné, že stará a proleželá postel nemá v bytě co dělat. Na druhou stranu by se člověk měl dobře zamyslet, co je a co není třeba vyhazovat. Například dřevěné rošty jsou toho zářným příkladem. Až uvidíte, co vše se z nich dá vytvořit, budete litovat, že jste nezapojili trochu kreativity a nevdechli jim nový život. Recyklovat se dá takřka vše, včetně pneumatik - o tomto tématu jsme blíže psali zde.

Na recyklaci starých roštů je skvělé především to, že proměna v neotřelý kousek nábytku není nijak extra náročná a zvládne ji snad úplně každý. Navíc rošt najde uplatnění prakticky kdekoliv - v předsíni, obývacím či dětském pokoji, v koupelně, ale i v kuchyni nebo na balkoně či terase.

Předsíňová stěna

Starý rošt z postele lze během chvilky proměnit například ve stylovou předsíňovou stěnu. Stačí rošt přimontovat na zeď a za jednotlivá prkýnka zavěsit různé háčky. Mohou být rozličné velikosti - menší na klíče či bundy, větší na tašky nebo batohy.

Pokud vám nevyhovuje dekor dřeva, můžete rošt ještě před instalací na zeď natřít barvou podle vašeho vkusu. Tak novou předsíňovou stěnu dokonale sladíte se zbytkem interiéru.

Odkládací prostor do koupelny

Dřevěný rošt najde uplatnění i v koupelně. V podstatě vám nahradí policový systém nebo skříň. Na rozdíl od běžného nábytku ale bude tato varianta vypadat daleko odlehčeněji a vzdušněji.

Opět na rošt stačí dát pár háčků a na ně zavěsit třeba koše z přírodního materiálu nebo různé plastové boxy.

Pokud váš starý rošt jeví známky opotřebení a někde je třeba prasklé prkýnko, nevadí. Jednoduše rošt v daném místě zkraťte. Na zdi mohou viset i dva menší kousky.

Pokud budete chtít rošt dát do koupelny, zvažte jeho natření voděodolnou barvou. Déle vám pak vydrží.

Na balkon i terasu

Na stejném principu lze starý rošt využít i jinde, například v kuchyni, na balkoně nebo na terase. Na balkoně či terase můžete na háčky navěsit třeba květináče a vytvořit si tak zahrádku na minimálním prostoru.

Pokud máte na terase letní kuchyň, bude se vám rošt hodit i v tomto případě. Do zavěšených nádob můžete odkládat vařečky, naběračky, příbory nebo i pánve a další nádobí.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47