Nad čím bychom se měli zamyslet před pořízením nového nábytku

 Dům 
12. června 2018 15:18 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Jak neudělat chybu při koupi nábytku Shutterstock
Asi si tím prošel každý. Máme po výplatě a moc bychom si chtěli koupit nový kousek nábytku, novou pohovku, postel nebo stylové křeslo. Předtím, než ale doopravdy koupi provedeme, měli bychom se sami sebe zeptat na pár otázek.

Mohu si to opravdu dovolit?

Tato otázka se zdá jako samozřejmost, ale pokud si něco skutečně dovolit nemůžete, pravděpodobně byste si to neměli kupovat. Zamyslete se nad tím, jestli vám tento kousek nábytku skutečně stojí za to, abyste se zadlužili. Je možné, že se ukáže, že to tak vůbec není.

Je to nezbytné?

Potom, co jste se rozhodli, zda si nábytek můžete opravdu dovolit po finanční stránce, následuje otázka: Je pořízení nezbytně nutné? I když jste si už vysnili, jak hezky se bude ta zbrusu nová pohovka vyjímat ve vašem obývacím pokoji, pokud ta stará slouží ještě docela dobře, bylo by nejspíš vhodné ušetřit peníze do doby, až je budete skutečně potřebovat.

Jak dlouho to použiju?

Rozhodování, zda ano či ne je podmíněno také tím, jak dlouho nábytek využijete. Samozřejmě, že teď se vám ten moderní psací stolek zdá perfektní, ale budete jej často využívat i za rok či tři? Jestli je odpověď ne, raději ušetřete peníze.

Vím, kam nábytek přijde?

Naneštěstí rozhodování, zda nový kus nábytku opravdu potřebujeme, je jen část práce. Přijít na to, kam nábytek umístíme a jestli na něj máme dostatek místa, je stejně důležité, jako zda si jej můžeme dovolit. Přeměřte tedy předem stávající pokoj a nábytek v něm, abyste měli jasnou představu, kolik místa vám zbývá.

Bude ladit se zbytkem interiéru?

Je pravda, že moderní žluté křeslo rozhodně zapadá do stylu, v jakém byste chtěli mít celý byt, ale hodí se ke stávajícímu vybavení? Předtím, než si pořídíte něco nového, přemýšlejte, jak dobře bude nová věc ladit s nábytkem, který už v místnosti máte. Doplňují se vhodně barvy a struktura? Ladí k sobě stylem designu? Nezáleží na tom, jak moc se vám daný kus líbí, když je vystavený v obchodě, důležité je, jak bude vypadat u vás doma. Zde je několik tipů, pokud byste si chtěli pořídit nábytek ze starožitnictví.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve