Pomocník v parných dnech? Ochlazovač vzduchu

 Dům 
16. června 2018 13:26 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Přístroj pořídíte za několik tisíc korun Shutterstock
Horko v místnosti je k nevydržení a nepomáhají ani otevřená okna dokořán? Pořiďte si ochlazovač vzduchu, který za pár minut sníží teplotu až o 4 °C.

Mezi hlavní výhody ochlazovače vzduchu patří nízká spotřeba energie a minimální hlučnost. Nejenže dostatečně ochladí vzduch v horkých letních dnech, ale přístroj dokáže i zvlhčit vzduch. Tím pomůže chránit vaši kůži i sliznice před podrážděním a dehydratací. Pro ideální zvlhčení vzduchu je potřeba, aby vlhkoměr v místnosti ukazoval hodnotu nižší než 45% relativní vlhkosti.  

Přístroj používá k ochlazení vodu nebo led. Nádoby uvnitř ochlazovače jsou několikalitrové. Ve většině případů se setkáte s šesti litry a více. Nevýhoda je v tom, že je nezbytné dolévat studenou vodu nebo plnit led do nádrže. Počet doplnění za den závisí na počasí, teplotě a suchosti vzduchu. Doplňovat může být potřeba 1x i víckrát denně.

Ochladí až o 3–4 °C

Ochlazovač nezpůsobuje průvan tak, jako stropní ventilátor nebo mobilní klimatizace. Ventilátor je totiž ukrytý uvnitř tělesa s lamelami. Vertikální lamely brzdí prudký proud vzduchu a rozptylují ho do více směrů. Tento způsob je šetrnější než u ventilátorů a klimatizačních jednotek, které koncentrují silný proud vzduchu jedním směrem. Vybrat si můžete z několika rychlostí. Existuje i režim upravený pro spánek. Teplotu v místnosti dokáže přístroj ochladit až o 3–4 °C. Pokud si chcete pořídit klimatizace, psali jsme o ní zde.

Pro přepnutí programu nemusíte vždy vstávat a jít až k přístroji. K dispozici je totiž dálkové ovládání. Ochlazovač je navíc vybaven praktickými pojezdovými kolečky a díky malé velikosti i nenápadnému designu se snadno stane nepostradatelnou součástí vaší ložnice či kanceláře.  Pořizovací cena začíná na tisíci korunách.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod