Tipy k nezaplacení: Jak si správně zabezpečit sklep před krádeží?

 Dům 
20. července 2018 12:12 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Lákadlem ve sklepě může být horské kolo Pixabay
Máte v domě společné prostory pro sklepy a klíče k přístupovým dveřím chodby má více lidí? Bojíte se, že se vám ze sklepa jednoho dne ztratí kolo, lyže nebo gril? Raději si ho pořádně zabezpečte!

Většina zlodějů se do sklepních prostor dostane opravdu rychle a trvá jim to jen několik minut, někdy pouze sekund. Nejlépe předejdete krádeži něčeho důležitého tím, že to do sklepa vůbec nedáte. Pokud zloděj sklep otevře a najde tam pouze lopatu s rýčem nebo nakopané brambory se zavařenými okurkami, nejspíš mít radost nebude.

Drahé věci

Pokud ale máte ve sklepě drahé vybavení na lyžování, jízdní kola, pneumatiky na auto a věci, za které jste dali majlant, je potřeba zloději práci znesnadnit. Zabezpečení začíná už jen u dveří do domu, nikoliv pouze k chodbě do sklepa nebo u sklepních dveří.

Nejdůležitější jsou kvalitní bezpečnostní dveře pro přístup do domu, ale i ty, které umožňují přístup do sklepa. Takové dveře by měly být minimálně i ve vstupu oddělujícím chodbu od sklepních kójí. Pokud zainvestujete do bezpečných dveří i ke sklepu, získáte velkou výhodu.

Klíčové jsou kvalitní zámky, které mohou zloděje odradit. Dobrá je cylindrická zámková vložka a zámky s certifikátem podle příslušné normy. Pokud zkombinujete kvalitní vložku například s bytelnou petlicí a visacím zámkem, mnohé zloděje to může opravdu odradit. Amatér si s tím neporadí a zkušený zloděj od toho raději ustoupí a najde si něco snadnějšího.

Pokud chcete být nadmíru opatrní, klidně si zamykejte i věci ve sklepech. Uzamčení drahých kol nebo sportovního vybavení k zemi nebo stěně je dobrým nápadem. Zabudujte si do podlahy pevná ocelová oka, ke kterým můžete věci zamykat. Když se totiž bude zloděj dlouho a pracně dobývat do sklepa a pak tam narazí na věci, které nebude moct odnést, nejspíš ztratí nervy a už se mu s tím nebude chtít párat.

Okna i pojištění

Pozor dejte i na okna. Dejte na ně alespoň bezpečnostní fólii proti rozbití, lepší tah ale uděláte s mřížemi. Je potřeba také okna zavírat. Můžete mít kvalitní dveře, ale pokud necháte otevřené okno a nezabezpečené, zloděje tím přímo pobídnete. Také myslete na to, že je lepší mít okna neprůhledná. Když někdo nevidí, co by mohl ukrást, ani ho to neláká.

Kromě dobrých dveří a oken můžete sklep hlídat i kamerovým systémem. Další prevencí je také nepouštět do domu nikoho cizího. Pokud máte pochybnosti, raději se přesvědčete, že jde někdo vhazovat letáky nebo opravuje výtah. Přes všechno zabezpečení je dobré mít pojištění. Pokud by se něco pravdu ztratilo. Čím lepší zabezpečení sklepa je, tím vyššího pojistného plnění pak dosáhnete. Jak zabezpečit byt, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008