Jednoduché tipy, jak si perfektně ulehčíte praní

 Dům 
18. července 2018 15:03 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ušetřete si práci s praním Shutterstock
Pustíte pračku a mezitím se přesouváte po bytě k dalším domácím pracím, které jsou zrovna potřeba. Ve všem tom shonu se může stát, že zapomenete, že už je prádlo nějakou dobu vyprané a místo svěže vonícího oblečení vytáhnete mokré věci, které už jdou pomalu cítit plísní. Zde je několik tipů, jak si praní ulehčit nebo jej alespoň na nějakou dobu oddálit.

Praní je nekonečný příběh. Jen co vyperete dvě várky, koš na prádlo už je zase plný. Obzvláště horké letní dny nám nedávají příležitost nosit jeden kus oblečení příliš dlouho, protože se brzy zpotíme. Jestli chceme praní alespoň trochu oddálit, musíme být kreativní. Zde je několik triků, které vám praní tohle léto usnadní.

Dejte oblečení do mrazáku

Pokud váš oblíbený top už jde trochu cítit, ale rádi byste si jej ještě jedno odpoledne oblékli, dejte ho do mrazáku. Sice se tímto způsobem nezbavíte všech bakterií, ale zápach bude rozhodně pryč. Díky zmrazení bude také jednoduší odstranit z látky jakoukoliv lepkavou špínu včetně například žvýkačky. Stačí večer hodit prádlo do mrazáku a ráno nečistoty seškrábnout.

Postříkejte prádlo vodkou

Vodka odstraňuje zápach. Smíchejte v rozprašovači vodu s trochou vodky (fungovat bude i ta nejlevnější varianta) a směs použijte k osvěžení oblečení, které už nevoní, abyste si je mohli ještě jednou vzít, než bude čas je vyprat.

Vyrobte si vlastní přípravek na pomačkané oblečení

Vaše oblečení je pomačkané a není čas na to je vyprat nebo alespoň vyžehlit? Pravděpodobně máte doma všechno, co potřebujete k tomu, abyste si vyrobili vlastní přípravek, který narovná zmačkané oblečení. Vezměte láhev s rozprašovačem a naplňte ji dvěma hrnečky vody, lžičkou vlasového kondicionéru a lžící bílého octa. Stříkejte rovnoměrně zmačkané oblečení. Až bude lehce navlhlé, natahujte různými směry, dokud se nenarovná. Dříve nebo později budete muset pračku stejně použít, proto se o ni dobře starejte, aby vám dlouho sloužila.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47