Dopřejte vašemu mazlíčkovi pohodové letní dny a pořiďte mu super vychytávky

 Mazlíčci 
17. srpna 2018 10:24 / Marie Popelková
  1
📷
3 fotografie v galerii
Nabídka produktů pro hafany a jejich majitele je rok od roku opravdu široká a přibývají další potřeby Shutterstock
V horkých dnech bychom měli myslet i na své čtyřnohé kamarády. Psi i kočky trpí totiž v hicech více než většina z nás. Pokud chcete zvířatům aspoň trochu ulevit, přinášíme pro vás několik vychytávek.

Chladící podložky nahradí chladný kout, ve kterém by se mohl pejsek či kočka schovat. Podložka udržuje stálou teplotu, díky vodnímu gelu jemně chladí, a to na základě endotermické reakce, kdy se spotřebovává teplo, které zvíře vydává. Tyto chladící podložky pro psy dokážou snížit teplotu až o deset stupňů a ochlazovat až čtyři hodiny v kuse. Jejich brovskou výhodou je fakt, že jsou skvělým pomocníkem nejen doma, ale také na cestách. Není třeba je totiž chladit v ledničce, stačí jim být několik minut mimo provoz a opět jsou schopné zvíře ochladit.

Chladící vesta

Díky speciální vložce, která se naplní vodou, uzavře a vloží do postroje, bude váš pejsek šetrně ochlazovaný. Vesta/postroj v sobě uzamknou vodu a celý chladící proces funguje na principu evaporace, tzn. vypařování. 

Chladící pelech

Chladící pelech funguje na podobném principu jako chladící vesta. Pelechy mají klasickou konstrukci jako obyčejný pelech, ale na dně navíc chladící gel, který se automaticky aktivuje váhou psa.

Chladící miska

Miska obsahuje rovněž chladící gel. Vložíte ji do mrazáku a po vyndání udrží krmivo i vodu chladné a déle čerstvé.

Bazén pro psy

Psí bazén je ideální v horkých letních dnech pro osvěžení nebo pro pravidelnou koupel. Bazén je bleskově rozložen i složen. Uvnitř bývá opatřen protiskluzovým povrchem. Pokud není používán nebo je přepravován, je možné jej složit. O tom, jak chladit psy, jsme psali zde.

Sluneční brýle

Každý určitě ví, jak otravné občas může být, když vám sluníčko svítí do očí. Nebo když nepříjemně fouká a vám z toho slzí oči. A to samé pociťují i psi a další zvířata. Tak proč nepořídíte vašemu zvířecímu miláčkovi brýle pro psy? Že jste o nich ještě neslyšeli? Ano existují, a kromě ochrany před slunečním zářením nebo prudkým větrem mají další výhody. Když pejsci při vycházkách pobíhají mezi různými keři nebo ve vysoké trávě, občas se stane, že si můžou oči poranit. A právě brýle pro psa tomu dokážou zabránit. Dále chrání před tím, aby se psům dostal prach do očí (ze kterého pak mohou vznikat záněty) nebo jsou nutné například pro ty psy, kteří jsou po operaci očí.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47