Zvažujete koženou sedačku a křesla? Nezapomínejte na jejich negativa

 Dům 
21. srpna 2018 17:32 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kožená sedačka může hezky ladit s okolím Shutterstock
Každý si staví dům většinou jen jednou v životě, maximálně dvakrát. Proto se chce většina lidí cítit v domě jako ve svém království, v útočišti a v bezpečí. Správné království s sebou nese i luxus. Ne vždy je však zlato všechno, co se třpytí!

Pokud si vybavujete obývací pokoj, ložnici nebo ostatní pokoje a chcete sáhnout po kožené sedačce a křeslech, zvažte nejprve všechna pro a proti, abyste potom nebyli nešťastní. Kožené věci sice vypadají luxusně, ale mají také svá negativa!

Ladí s okolím

Kožené sedačky jsou v módě. Uprostřed pokoje, ale i u stěny se vyjímají černé, hnědé, ale i světlejší barvy. Mohou krásně ladit s okolním nábytkem, se stěnami, s kobercem nebo podlahou a nabídnout pohodlí.

Mohou ale přinést i nepříjemnosti, a to obzvlášť nyní v létě. Kůže je přírodní materiál a je příjemná na dotek dlaní i tělo. Materiál je ale zároveň studený, což sice můžete ocenit nyní ve velmi horkých dnech, ale jindy vám to nemusí být příjemné.

Mezi další minusy patří to, že tolik nesaje. Rozhodně ne tak jako jiné textilie. Když se na sedačku posadíte v parnu a budete mít na sobě krátké oblečení, rychle se zpotíte a přilepíte se, nebo budete sedět vyloženě v mokru.

Své o tom vědí řidiči aut, které také láká kůže. Vypadá luxusně, a proto po ní mnoho movitějších majitelů sáhne. Potom ale právě třeba v létě musí řešit nadměrné pocení a přilepení se, obzvlášť v takových případech, když někdo nemá rád klimu a nepouští si ji. Kůže se také může rychleji opotřebovat a vyšoupat nebo popraskat. Potom už je těžké něco opravovat.

Dobré vlastnosti

Kůže ale nemá pouze špatné vlastnosti. Mezi ty dobré patří kromě luxusního vzhledu to, že se snadno udržuje a stačí ji utřít vlhkým hadrem. Pokud je kůže hrubší, čiští se ale naopak docela špatně. Přesto pokud se pro ni po zvážení všech pro a proti rozhodnete, nakonec si určitě své klady najdete a budete spokojení. Jak správně pečovat o nábytek, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47