Chystáte se běhat se psem? Tohle rozhodně nepodceňujte

 Mazlíčci 
24. září 2018 16:49 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Běhání se psem je skvělý relax Shutterstock
Úmorná vedra konečně odezněla a vy se nemůžete dočkat, až se psem vyrazíte běhat? Důkladně se však zaměřte na vybavení! Při špatném výběru si totiž můžete odrovnat záda.

Ve výbavě běžce by rozhodně neměl chybět sedák, ke kterému je při běhu připevněné vodítko psa. Sedák příjemně přilehne k pasu člověka a rozloží tah od zapřaženého psa. Na výběru si dejte záležet a vyvarujte se takovému, který veškerý tah soustředí do pasu. Postupem času by se totiž mohly dostavit problémy s bolestí zad. 

Přes zadní partie

Poohlížejte se po sedáku, který má tah vedený přes zadní partie. Tah bude tak správně rozložen v těžišti a bolest zad nehrozí. Ideální sedák by měl být z lehkého materiálu, aby vás zbytečně nezatěžoval při běhu. Berte však v úvahu, že vás kvalitnější sedák může vyjít až na tisíc korun.

Potřeba bude také postroj pro vašeho čtyřnohého běžce. Rozhodně je lepší pořídit psovi padnoucí postroj, který ho v případě zrychlení či vašeho náhlého zpomalení nebude škrtit. Rozhodně by neměl tlačit na hrudník a veškerý tah by měl soustředit do oblasti ramen a dále pak nad záda. Postroj koupíte za částku nad pět set korun. Jaké plemeno je ideální k běhání, jsme psali zde.

Odpružené vodítko

Vyběhnout rozhodně nemůžete bez vodítka. Zapomeňte však na klasické vodítko sloužící při procházkách po městě. Potřeba bude speciální odpružené vodítko, které zajistí, že bude běh se psem výrazně pohodlnější, plynulejší a zdravější pro vás i pro psa. Hlavní výhoda je v tom, že tlumí rázy, které vznikají vždy, když se rozbíháte, zatáčíte nebo pes nečekaně zrychlí. K běhu neodmyslitelně patří potřeba zapojit i ruce, které budete mít volné díky tomu, že vodítko spojuje psí postroj s vaším sedákem. V obchodě jej můžete sehnat zhruba za čtyři sta korun.

Pokud vyrážíte se psem sportovat v ranních nebo večerních hodinách, nezapomínejte na reflexní nebo svítící doplňky.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve