Jak využít silikonové formičky jinak než k pečení

 Dům 
20. října 2018 19:38 / Marie Popelková
  1
📷
4 fotografie v galerii
Tyto šikovné košíčky se dají využít i jinak než k vaření Pixabay
Pokud jste si mysleli, že znovu použitelné formičky na cupcaky se dají využít pouze k pečení, zamyslete se znovu. Zdá se, že tyto barevné silikonové košíčky se skvěle hodí i k organizaci, udržování čistoty a dalším věcem v domácnosti. Jestli nevěříte, čtěte následující tipy.

Udělejte si pořádek na stole

Hledáte způsob, jak si zorganizovat pracovní stůl, který by vypadal dobře a zároveň by moc nestál? Pomocí formiček na cupcaky si můžete snadno vytvořit organizovaný, barevně odlišený systém, jak uložit drobnosti, které se vám povalují na stole nebo v zásuvce. Udělejte si pořádek v kancelářských sponkách, špendlících, gumičkách a dalších malých předmětech.

Zabraňte skvrnám v autě

Jestli se často vydáváte na delší cesty autem, které se nedají dost dobře překonat bez šálku kávy, zde je tip pro vás. Vystelte držátko na nápoje košíčkem na cupcaky a už nikdy nebudete muset utírat kávové ani žádné jiné skvrny.

Otevřete zaseknuté sklenice

Míváte problémy s povolením například sklenic se zavařeninami nebo jinými nádobami s potravinami? Vezměte si na pomoc silikonový košíček. Použijte zvlněný povrch a pohodlně uvolněte víčko.

Vyrobte elegantní kostky ledu do koktejlů

Nepotřebujete speciální nádobky na vytvoření velkých kostek ledu, které vám tak rychle nenaředí drink vodou. Můžete si vytvořit vlastní kostky, které se pomalu rozpouštějí, když použijete silikonové košíčky. Jako bonus můžete dovnitř přidat jakoukoliv ozdobu. Když už jsme u kostek ledu, také s nimi se dají v domácnosti dělat divy.

Snazší příprava vajíček

Pokud máte rádi vajíčka na hniličko, ale vždycky se vám nepovede připravit je podle představ, máme pro vás řešení. Rozklepněte opatrně vajíčko do košíčku na cupcaky a umístěte ho do vroucí vody, jako byste to udělali normálně. Přikryjte pokličkou a nechte vařit, dokud nedosáhnete přesně požadované tvrdosti.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve