I starým a rezavým vidlím lze vdechnout nový život. Poslouží jako krásná dekorace

 Dílna 
16. listopadu 2018 09:43 / Marie Popelková
  0
📷
7 fotografií v galerii
Staré nářadí nemusí sloužit jen na zahradě Shutterstock
Vidle obvykle slouží k práci na zahradě - někdo pomocí nich nabírá seno, jiný třeba kydá hnůj. Pokud vám ale někde nějaké vidle přebývají a nevíte, co s nimi, máme pro vás několik nápadů, jak z nich vytvořit nevšední dekoraci či praktický doplněk do bytu.

Na první pohled mohou vidle vypadat nevábně. Stačí ale trocha kreativity a můžete je proměnit v designový kousek, který vám bude každý závidět. Inspiraci najdete v naší fotogalerii pod článkem.

Dekorace na vrata

Pokud máte doma třeba dřevěná vrata, můžete je ozdobit právě starými vidlemi. Jednoduše vidle na vrata upevněte a zkrášlete je podle gusta. Stačí třeba jen pár klasů suché kukuřice přidělat mezi hroty vidlí.

Němý sluha

Ze starých vidlí lze vyrobit i osobitý věšák na drobnosti, který se nápadně podobá tzv. němému sluhovi. Stačí na vidle napojit staré hrábě. Na hroty vidlí můžete navléct třeba nejrůznější náramky a další bižuterii, na hrábě zase můžete uvázat třeba šátky nebo na ostny dáte ramínka s oblečením. O tom, jak do bytu vybrat správného němého sluhu, jsme psali zde.

Designová židle

Pokud jste trochu zruční, můžete se pustit i do výroby originální designové židle. Vidle vám spojí sedátko s opěrátkem. Aby byl výrobek opravdu jedinečný, nohy židle můžete vytvořit z dřevěných topůrek.

Držák na toaletní papír

Pokud máte doma nějaké menší vidle, můžete je instalovat třeba na WC, kde vám poslouží jako neobvyklý držák toaletního papíru.

Skleničky vždy po ruce

Větší vidle pro změnu mohou fungovat jako zajímavý držák na sklenice od vína. Držák na sklenky můžete instalovat nejen v interiéru, ale třeba i v blízkosti venkovního posezení.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod