Sháníte zajímavou venkovní dekoraci? Vyrobte si sněhuláka z plastových kelímků

 Dílna 
12. prosince 2018 06:28 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Sněhuláka z kelímků zvládnou vyrobit i děti Pinterest
Vyrobit si venkovní vánoční dekoraci je o něco složitější než v případě interiérové výzdoby. Musíte totiž zvolit materiály, které odolají povětrnostním podmínkám. Tyto aspekty dokonale splňuje sněhulák z plastových kelímků. Jeho nespornou výhodou je, že se bude skvěle vyjímat venku i doma.

Sněhulák ani nevyjde moc draho. Stovku nejlevnějších transparentních kelímků lze pořídit za 30 až 60 korun, podle velikosti. Sněhuláka budou tvořit dvě koule. Mohou být stejné, ale můžete použít i rozdílnou velikost kelímků s tím, že menší kouli pak použijete jako hlavu.

Co budete potřebovat

Výroba sněhuláka z kelímků je docela snadná a bez problémů ji zvládnou i šikovné děti. Co budete potřebovat:

  • plastové kelímky
  • sponkovačku
  • tavnou pistoli
  • barevné látky na dekorace
  • čepici
  • šálu

Jak na to

Nejprve si z kelímků vytvořte první řadu. Jednoduše kelímky vedle sebe naskládejte do kruhu, jak můžete vidět ve fotogalerii pod článkem. Pak si vemte sponkovačku a kelímky k sobě pomocí ní připevněte.

Pak postupujte dalšími řadami tak, až vám vznikne pěkná koule. Kelímky jsou tvarované do kónusu, takže kouli pomocí nich vytvoříte velmi jednoduše, stačí jen kelímky správně naklonit.

Když budete mít dvě koule hotové, stačí je k sobě lepidlem přilepit. Podle toho, zda bude sněhulák venku či uvnitř, zvolte materiál na dekorace, jako jsou oči, knoflíky, ústa či nos. Pokud vám bude sněhulák dělat radost doma, klidně vše vyrobte z barevného papíru. Pokud ale bude sněhulák kralovat venku, raději vše vytvořte z textilu. Nakonec stačí sněhulákovi nasadit nějakou starší čepici a kolem krku uvázat šálu a dílo je hotové. Zajímavou vánoční dekoraci můžete vyrobit i z obyčejných těstovin, jak jsme psali zde.

Svítící dekorace

Sněhulák vypadá dobře jen tak, ale můžete z něj velice jednoduše vytvořit i působivou svítící dekoraci. Stačí zespodu prostrčit do útrob sněhuláka žárovičky a zapnout do elektriky. Pokud chcete, aby sněhulák svítil rovnoměrně, můžete světelný řetěz nalepit z vnitřní strany koulí třeba pomocí lepících pásek.

I když většina kelímků slouží i k podávání horkých nápojů, bude bezpečnější, když použijete LED žárovky. Nemají tepelné vlákno, které se teplem a chladnutím protahuje a zkracuje, až praskne, takže nebude vadit, když budete sněhuláka častěji zapínat a vypínat. Navíc jsou tyto žárovky velmi odolné proti otřesům a nárazům, jsou odolné vůči chladu a nevyzařují téměř žádné světlo.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve