Dárky na poslední chvíli, které určitě potěší každého majitele mobilu

 Ostatní 
18. prosince 2018 18:12 / Petr Vlach
  0
📷
5 fotografií v galerii
Příslušenstvím k mobilu nic nezkazíte Shutterstock
Zatímco na větší dárky začíná být pozdě a mnoho internetových obchodů již negarantuje doručení do Vánoc, různé drobnější dárky můžete nakupovat přímo v obchodech. Poradíme s výběrem zajímavých vychytávek.

Mobilní telefon sám o sobě neudělá takovou službu jako ve spolupráci s vhodným příslušenstvím. A pokud víte, čím se zamýšlený obdarovaný zabývá, budete mít rozhodování o to jednodušší.

Pouzdra

Existuje celá řada pouzder na mobil. Někdo preferuje jednoduchá gelová, která dávají vyniknout původním barvám přístroje, ale současně jej chrání. Jiní zase nedají dopustit na pouzdra flipová, která jsou pevná a chrání záda i displej. Jiní si pořídí jen pouzdro, které se hodí na přenášení, při práci naopak telefon z pouzdra vyndají. Stačí odhadnout preference a skvělý dárek může velmi potěšit.

Paměťové karty

Pro řadu uživatelů mobilu může být paměťová karta skvělým dárkem. Stačí si nenápadně zjistit, jaký mobil dotyčný používá. Ověřit si, jak velkou paměťovou kartu můžete zakoupit a zda už majitel telefonu tak velkou kartu nemá. A pak stačí koupit ne tu nejpomalejší a nejlevnější. V klasických microSD kartách alespoň class 10, v řadě UHS pak U1 či lépe U3 a z řady Video Class se hodí V10 a vyšší.

Powerbanky

Skvělým dárkem může být powerbanka. Jde o externí akumulátor, který si můžete vzít s sebou a dobíjet z něho telefon kdekoliv. Dělají se v různých velikostech a tvarech. Podstatným parametrem je kapacita a počet výstupů. Vhodnou kapacitou je dnes hodnota kolem 10 000 mAh. U běžných smartphonů postačí zhruba na tři nabití. Zajímavou vychytávkou může být kombinace se svítilnou. Je lepší, když má powerbanka dva výstupy. Můžete tak dobíjet i dvě zařízení současně. Pozor na to, že microUSB vstup neslouží k nabíjení telefonu, ale k nabíjení samotné powerbanky.

Fólie a skla

Jako užitečný dárek můžete věnovat také fólie či sklo na displej. Je třeba ho pořídit na konkrétní přesný typ telefonu. Sklo má samozřejmě lepší optické vlastnosti a lepší výdrž. Záleží ale na konkrétním uživateli, jak mu toto řešení ochrany displeje vyhovuje. Majitelé kvalitnějších přístrojů často řeší ochranu raději pevnějším pouzdrem s tím, že displej je sám o sobě vyroben z odolného skla a navíc bývá kryt kvalitní oleofobní vrstvou, která zabraňuje vzniku otisků prstů. Ochranné fólie a skla tak dávají pro mnohé uživatele větší smysl spíš u levnějších přístrojů, které mají displej bez výše uvedených vlastností. Více o fóliích a sklech na displej mobilů najdete v článku zde.

Držáky

Pro mnohé bude skvělý dárek nějaký držák do auta či přechodka na stativ. Z mobilního telefonu se tak stane výborné záznamové zařízení. Eliminují se otřesy a nahrávka bude vypadat velmi profesionálně. Jestliže chybí i stativ, můžete nějaký jednoduchý za pár stokorun také zakoupit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47