Bezpečnostní fólie fungují jako neviditelné mříže a určitě se vám vyplatí

 Dům 
17. prosince 2018 16:16 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Fólie na sklo vás velmi dobře ochrání a přitom nezruinují Shutterstock
Podle statistik se zloději nejčastěji dostávají do objektů přes nezabezpečená okna. Stačí totiž rozbít sklo a během několika málo vteřin je cesta volná. Pokud chcete posílit ochranu vašich oken, vyplatí se zvážit instalaci bezpečnostních folií, které zlodějům nedají šanci.

Bezpečnostní okenní fólie zvyšují odolnost skel proti rozbití, brání jejich proražení a vloupání do objektu. Přináší tak úroveň zabezpečení srovnatelnou se mřížemi. Zároveň chrání před střepy z rozbitých oken a odráží 99 % UV záření.

Pokud bydlíte v přízemním bytě nebo v rodinném domku, hrozí vám vysoké riziko vykradení. Zloději totiž s oblibou využívají ke vniknutí do domácnosti nezajištěná běžná i francouzská okna. Pohodlným vstupem jsou pro ně i balkonové dveře. Fólie na sklo představují účinné a přitom finančně velice dostupné řešení. Vedle bezpečnostní funkce umí chránit vaše obydlí před nepříjemným horkem, v zimě zase snižují nežádoucí úniky tepla z domácnosti. Instalací fólie v interiéru můžete zároveň předejít hrozbě řezných úrazů dětí.

Praskne, ale nepustí

Sklo s bezpečnostní fólií při opakovaných pokusech o rozbití možná praskne. Díky vysoké pevnosti fólie ale zůstane uchycené v rámu a je velice obtížné se do objektu dostat. Spolehlivě tak ochrání váš majetek, bezpečí i soukromí.

Protože jsou bezpečnostní folie čiré a průhledné, nemění vzhled oken. I proto jde o ideální řešení také pro zabezpečení oken památkových objektů a historických budov, kde z estetických důvodů nelze instalovat mříže. Dům vám pomůže ochránit i kamera s nočním viděním, jak jsme psali zde.

Finančně nenáročné řešení

Hlavními výhodami bezpečnostních fólií na sklo je vysoká odolnost proti vloupání, možnost dodatečné aplikace na skleněné plochy a jejich nenápadnost. Navíc nebudete muset vyměňovat stávající okna za bezpečnostní prosklení, což by bylo poměrně nákladné. Fólie naproti tomu pořídíte za několik set korun. V poměru cena/výkon jde tedy o zajímavé řešení.

Energetické úspory

Fólie na sklo se rovněž uplatní jako významný prvek razantních úspor energie v domácnosti během vytápění. V zimě snižují tepelné ztráty okny až o 30 %, v létě naopak omezují průchod slunečního horka až o 60 %. Instalací fólie současně předejdete nebezpečí přehřívání interiéru, které hrozí zejména v letních měsících. Tímto opatřením zadržíte až 99 % škodlivého UV záření a podstatně zpomalíte blednutí textilií, nábytku, maleb a dalších interiérových prvků.

Prevence řezných poranění dětí

Ze statistik pojišťoven vyplývá, že téměř čtvrtina úrazů se dětem přihodí doma. Pády dětí do prosklených ploch jsou potom hlavní příčinou řezných poranění. I tomuto riziku lze pomocí fólií na sklo předcházet. Mezi nejrizikovější místa patří kuchyně, ložnice, obývací pokoje a místnosti s balkonovými dveřmi. Fólie se dají použít i na skleněné konferenční stolky, na plochy zrcadel, na skleněné vitríny nebo části konferenčních stěn.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve