Na co si dávat pozor při vybírání domu ke koupi

 Dům 
21. ledna 2019 16:02 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Co je dobré promyslet, než podepíšete smlouvu a získáte klíček Depositphotos
Pořizování domova je jedna z nejvíce obohacujících zkušeností, které v životě máme. V době, kdy se poohlížíte po domě, který byste mohli koupit už máte přehled o důležitých nezbytnostech: pevné základy, střecha, kterou neteče, elektrické rozvody, u kterých není nebezpečí požáru a podobně. Ale na jaké další věci se zaměřit? Zde jsou některé z nich.

Při výběru nemovitosti je nutné oprostit se od emocí a udělat si pečlivou analýzu založenou na faktech, která skutečně ovlivňují její cenu a která budou ovlivňovat kvalitu bydlení.

Množství přirozeného světla

Pokud si vyloženě nelibujete v životu jako v jeskyni, budete chtít, aby váš domov měl dostatek přirozeného světla. Kromě toho, že díky němu bude všechno uvnitř vypadat lépe, budete se také lépe cítit. I když je to většinou přehlíženo, pokud máte nějaký domek vyhlídnutý, naplánujte si prohlídky během různých částí dne, abyste měli jasno, kolik světla se během dne dovnitř dostane.

Pokud potřebujete další motivaci, nedostatek přirozeného světla se může také prodražit. Když ho bude málo, budete muset přidat anebo upravit stávající okna, za což zaplatíte nemalou sumu.

Příjezd a parkování

Možná si myslíte, že to není až tak důležité, ale rozměry příjezdové cesty mohu ovlivnit, jak rychle opadne nadšení z vašeho nového domova. Pokud je příliš úzká, strávíte nesčetné hodiny tím, abyste opatrně vjeli dovnitř. Jestli je moc dlouhá, strávíte zimu odhazováním sněhu. Parkování na ulici může být alternativní možnost, ale některá města mají přísná pravidla týkající se parkování přes noc a pro ty, kdo v místě nebydlí, v případě, že byste měli hosty.

Sousedství

Sousedství je epicentrem celého lovu za domovem z jednoho prostého důvodu: Chcete mít rádi oblast, ve které žijete. Je důležité zamyslet se hned nad několika věcmi: Jsou všude chodníky, kdybyste se chtěli vydat na procházku nebo projet na kole? Máte dostatečně blízko přístup k hromadné dopravě? Jestli máte děti, určitě jste si prověřili kvalitu místních školek a škol. Předtím než smlouvu podepíšete, důkladně si pročtěte i městské vyhlášky a nařízení. Zde čtěte o několika dalších věcech, které je dobré promyslet, než se vydáte na první prohlídku.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod