Velikonoce vybízejí k vytvoření hezkých a neobvyklých dekorací do bytu i na zahradu

 Dílna 
20. března 2019 15:55 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Velikonoční dekorace mohou být i nápadité Internet
Jarní a velikonoční dekorace působí velmi svěže, něžně a romanticky. A hlavně existuje snad nekonečné množství nápadů, jak v tomto čase ozdobit byt či zahradu. Navíc nemusíte být ani zrovna dvakrát šikovní, abyste mnohé velikonoční ozdoby zvládli vytvořit.

Jarní a velikonoční dekorace můžete mít plné barev, ale na své si přijdou i milovníci minimalistického stylu. Najděte si chvilku volného času a vyzdobte si byt. Do výroby dekorací můžete zapojit i děti.

Vaječný koš

Pořiďte si vyšší drátěný koš a naplňte ho tak do tři čtvrtě bílými vejci. Nahoru vyskládejte zelené listy nebo mech a navrch naaranžujte živé květy. Aby vydržely déle hezké, můžete je zapíchat do navlhčené aranžovací hmoty. Řešením jsou i umělé květy. Dnes už jsou k dostání tak hezké kousky, že je na první pohled ani nerozeznáte od těch živých.

Bambulkový zajíček

K Velikonocům neodmyslitelně patří i zajíček. Roztomilého ušáka si snadno vyrobíte ze dvou bambulek, jedné menší a druhé větší. Místo oček našijete černé korálky a čumáček s fousky vytvoříte pomocí perleťového korálku a vlasce. Ouška pak můžete vytvořit z kousku filce.

Svítící vejce

Zajímavou velikonoční dekoraci v podobě svítících vajec můžete vytvořit také na zahradu. Stačí děti požádat o pár plastových vajíček, do kterých výrobci cukrovinek ukrývají různé bonbony a drobné dárečky. Místo sladkostí do nich ale vložíte svítící tyčinku. Pokud nemáte svítící tyčinky, lze použít také čajové svíčky na baterky.

Ozdoba na stůl

Krásnou ozdobu na stůl můžete vytvořit také z obalu na vejce a vaječných skořápek. Některé můžete například vylít voskem a vytvořit z nich svíčky, do dalších zase lze zasadit drobné jarní květiny.

Košíček z kočiček

Pokud máte rádi jednoduchost, určitě vás nadchne přírodní košíček na vajíčko vytvořený z proutků kočiček. Budete potřebovat jedno dřevěné kolečko uřezané třeba z kmínku břízy. Do něj pak natlučte kolem dokola pár hřebíčků s malou hlavičkou a mezi nimi nakonec propleťte větvičky kočiček. Místo kočiček můžete použít i jiné proutky, například březové, ze kterých už vykukují drobné zelené lístky. K jaru patří také macešky, o tom, jak se o ně starat a jak mohou ozdobit váš byt, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47