Místa, která hodně lidí při vysávání zanedbává

 Dům 
03. dubna 2019 15:02 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Je škoda zaměřit se při vysávání pouze na podlahy Depositphotos
Pojďme si popovídat o jedné tajné čisticí zbrani, kterou pravděpodobně velice dobře znáte, ale dostatečně ji nevyužíváte. Pokud používáte vysavač pouze k úklidu podlahy, šidíte se o spoustu dalších věcí, které s ním můžete dělat. Zde je několik míst, které se špatně čistí, ale s vysavačem to budete mít raz dva!

Až příště vezmete vysavač do ruky, nezapomeňte na následující místa.

Vaše matrace

Jakým jiným způsobem matraci čistíte? Jen těžko ji hodíte do pračky. Až budete příště měnit povlečení, vyberte vhodný nástavec a vysajte matraci. Zbavíte se špíny, prachu a vlasů, které se v ní skrývají. Nezabere vám to moc času a bude se vám lépe usínat s pocitem, že spíte na čistém.

Vrchní části skříní

Toto jsou další zanedbávaná místa, a to pravděpodobně proto, jak složitě se k nim dostává. S nástavcem na prach se za chviličku zbavíte veškerých usazených nečistot, které na vás tam nahoře čekají.

Závěsy

Důkladná péče o okna může pozvednout vzhled každé místnosti, i když je jejich mytí taková otrava. Pokud si na závěsy vezmete nástavec na textil nebo čalounění, za chvíli budou vypadat svěže a nebudete je ani muset sundávat ze zdi.

Kachličky

Když se nad tím zamyslíte, koště není ideální nástroj na úklid podlahy s kachličkami, protože všechna špína, která se vám podaří zamést, skončí ve spárách a koutech. Vysavač je skvělý na koberce, ale se správným nástavcem bude dobře fungovat i na kachličkách a dřevěných podlahách.

Poličky

Nepopiratelným faktem je, že v jakýchkoli otevřených poličkách se vždycky bude usazovat prach. Zatímco utírání prachu trvá dlouho a víří prach po místnosti, s vysavačem to budete mít rychleji a zároveň je to efektivnější.

Pod nábytkem

Kdo by chtěl strávit celý den zkroucený pod nábytkem při zametání prachu zpod nábytku s malým smetáčkem a lopatkou. Odpověď zní: nikdo. Když se ale pod nábytek mrknete, najdete spoustu prachu. S vysavačem s šikovným nástavcem se dostanete kamkoliv od nábytku až po prostor pod kuchyňskými spotřebiči. Na obdobné úkoly je šikovný také ruční vysavač.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod