Máslo je v domácnosti užitečné. Pomůže se škrábanci na podlaze, žvýkačkou i lepidlem

 Ostatní 
04. dubna 2019 06:53 / Eva Vogelová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Namažte máslem panty u dveří a už nebudou vrzat  Depositphotos
Máslo je dobrý pomocník v kuchyni, hodí se na pečení. Téměř každý si ho maže na pečivo, aby lépe klouzalo do krku. Bez něj se nejspíše neobejde žádná domácnost. Možná vás to překvapí, ale máslo můžete využít i k jiným praktickým činnostem.

Máslo není levná potravina a rozhodně by se s ním nemělo plýtvat. Na následující vychytávky však stačí spotřebovat jen malé množství, které poměrně snadno vyřeší některé obtíže ve vaší domácnosti. Inspirujte se.

Vrzající dveře

Štve vás neustálé vrzání dveří, ale nemáte je čím natřít? Nemusíte se hned hnát do obchodu pro potřebné přípravky. Pokud jde jen o jedny či dvoje dveře, nebudete ho ani potřebovat. Se skřípotem dveří vám pomůže troška másla. Vetřete ji do pantů a na nějakou dobu byste od nepříjemných zvuků měli mít klid.

Žvýkačka ve vlasech

Někdy děti ve škole dokáží být ke svým spolužákům nemilosrdní. Málokomu se alespoň jednou za život stalo, že mu najednou přistála žvýkačka ve vlasech. Jde o nepříjemnou záležitost, se kterou si nemusíte vědět rady. Pochopitelně nechcete svému dítěti ustřihnout vlasy, protože by dlouho trvalo, než mu dorostou. S touhle prekérní situací dokáže pomoci máslo. Namažte prostor kolem žvýkačky a pod ní kouskem změkčeného másla. Uvidíte, že kus lepivé hmoty půjde za chvíli dolů. Poté je nutné umýt důkladně dítěti celou hlavu šamponem.

Lepidlo na prstech

Potřebovali jste doma něco slepit, ale bohužel vám zůstalo lepidlo na prstech a nevíte, co s ním? Není nic jednoduššího, než zase použít ždibec másla. Naneste si ho na lepivé místo, rozmažte ho prsty či hadříkem a poté smyjte. Nyní už se nemusíte bát, že budete nepozorní a ruce si polepíte lepidlem, protože už víte, jak na něj.

Zapomenutá pěna na holení

Pěna na holení je nutná k tomu, aby vám hydratovala pokožku. S ní máte menší pravděpodobnost, že se nepříjemně poškrábete. Může se stát, že se vydáte někam na výlet a pěnu na holení zapomenete nebo vám doma jednoduše dojde, ale vy se potřebujete oholit hned. Tuto nepříjemnost vyřešíte jednoduše, pokud máte doma máslo. Namažte si ho na místo, ze kterého chcete dostat chloupky. Stačí malé množství a máte po problému.

Škrábance na dřevěné podlaze

Dřevěná podlaha je hezká, dokud není poškrábaná, což se stane poměrně snadno. Stačí, abyste neopatrně posunuli stůl s židlemi a šrám je na světě. Od této chvíle už pro vás škrábance nebudou představovat problém. Ukrojte malou kostičku másla, namažte s ní poškrábanou podlahu a přetřete hadříkem. O tom, k čemu můžete v domácnosti využít starý chleba, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod