Balkonové květiny udělají z vašeho domu malý ráj. Jaké jsou nejkrásnější a jak je pěstovat?

 Dům 
20. dubna 2019 09:01 / Eva Vogelová
  0
📷
9 fotografií v galerii
Květiny vám na balkoně vykouzlí příjemnou atmosféru Shutterstock
Začíná se pomalu oteplovat. To znamená, že přišel čas na to, abyste si zasadili balkonové květiny. Existuje jich několik druhů. Z toho důvodu vám může dělat problém si z nich vybrat. Pomůžeme vám se v nich zorientovat. Vybrali jsme vám podle nás ty nejkrásnější.

Balkonové květiny vám zkrášlí téměř celý dům. Umísťují se na okna, terasu či balkon. Některé z nich můžete pověsit i v zahradním altánku. Vykouzlí vám příjemnou atmosféru. Většina z balkonových květin není extrémně náročná na pěstování, ale přesto byste se o ně měli pravidelně a pečlivě starat, aby vám hezky rozkvetly.   

Fuchsie

Fuchsie má několik odrůd. Vybrat si můžete ze vzpřímených, převislých a polopřevislých. Pokud je zasadíte do větších truhlíků, poměrně rychle se vám samy rozrostou. Měli byste si dávat pozor na to, kam je umístíte. Mají sice rády slunce, ale nesnesou hlavně horké polední paprsky. Velký vítr jim také příliš nesvědčí. Ideální místo na pěstování fuchsií je v polostínu. V horkých letních dnech potřebují vydatnou zálivku, jinak uschnou. Nezapomeňte je alespoň jednou za čtrnáct dní hnojit tekutým hnojivem na balkonové květiny.

Petúnie

Petúnie se patrně řadí mezi nejoblíbenější balkonové květiny. Nedivíme se, protože se dají snadno vypěstovat a po chvíli z nich vyroste krásný závěs květů. Můžete si pořídit několik barev, které spolu zkombinujete. Umístěte je na slunné místo. Petúnie nemají rády zimu a déšť. V horkých letních dnech potřebují hodně zalévat. Ideální by bylo, kdybyste si na ně pořídili samozavlažovací truhlíky. Zhruba jednou týdně je hnojte tekutým hnojivem.

Libora

Libora těž nazývaná jako lantána je unikátní květina. Během svého vývoje totiž mění barvu květů, pokud si zrovna nepořídíte bílou. Ta zůstává stejná. Můžete ji zasadit do truhlíku na balkon i do hlíny na zahradu. Stejně jako fuchsie má několik odrůd. Na pěstování není moc náročná. Vyžaduje hodně slunce, ven ji vyndejte ideálně až v květnu, aby vám nezmrzla. Potřebuje hodně vody a hnojení. Lantána má jednu vadu na kráse, je totiž jedovatá. Pokud máte děti nebo psy, raději ji umístěte mimo jejich dosah.

Bidens ferulifolia 

Květinu bidens v obchodech najdete i pod názvy dvouzubec a balkongold. Rostlina produkuje spoustu žlutých květů, které rozjasní celý balkon. Pěstujte ji na slunečném místě, odolá vysychání. Bude vám kvést od jara až do podzimu. Hnojte ji zhruba jednou za čtrnáct dní a nezapomeňte na pravidelnou zálivku. O tom, jak si vyrobit postřik na hnojivo na rostliny, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod