Výstava Floria Jaro 2015

 Ostatní 
27. dubna 2015 17:54 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Máj, nejromantičtější období v roce, se v Kroměříži promění v měsíc květin.  Wikimedia Commons/deror_avi
Máj, nejromantičtější období v roce, se v Kroměříži promění v měsíc květin. V tomto čase nebudou všemi barvami hýřit pouze místní vyhlášené zahrady, ale rozkvete i výstaviště Floria. Ve dnech 1. – 9. května se tam totiž uskuteční 39. ročník celostátní prodejní výstavy pro zahradníky a zahrádkáře Floria Jaro.

Pojďte s námi oslavit svátek zamilovaných na Florii Kroměříž!

Místo provoněné okouzlujícími aranžmá z jarních cibulovin, prostor s rozkvetlými prvomájovými třešněmi, které obklopují květinové májky zrcadlící se ve vodní hladině. Celou atmosféru umocňují verše Máchova Máje. Tak lze ve velké stručnosti popsat hlavní květinovou expozici v pavilonu A, která bude od 1. května lákat návštěvníky na květinovou výstavu Floria Kroměříž.

Hlavní květinová expozice nesoucí romantický název „Májová zahrada“ nás okouzlí velkým množstvím aranží tisíců kusů narcisů, tulipánů, hyacintů, ale také muškátů a petúnií. Zahrada provoněná láskou, vůní, řinčení vody a hudbou bude doplněna floristickou soutěží v aranžování květin na téma Svatební vazba, přehlídkou rododendronů, okrasných stromů a keřů. Celý prostor doslova rozkvete desítkami aranží řezaných květin - lilií, call, anturií, či amarylisů.

Zamilované páry se mohou políbit přímo pod rozkvetlými třešněmi, zanechat svůj vzkaz na zdi lásky nebo se vyfotit u rozkvetlého srdce. Polibek dříve automaticky předznamenával svatbu, proto se návštěvníci mohou inspirovat floristickou soutěží v aranžování květin svatební vazby doplněnou ukázkami svatebních šatů z kroměřížského svatebního salonu.

Májová zahrada bude doplněna ukázkami aranžování květin pod vedením mistra floristy, floristickou soutěží Českého zahrádkářského svazu a dalšími zajímavými zážitky z májové zahrady. Po celou dobu výstavy budou probíhat odborné přednášky a poradenství pod vedením členů Českého zahrádkářského svazu.

V případě příznivého počasí zde 1. - 3. května budou vyhlídkové lety - upoutaný horkovzdušný balón. V pátek 1. května se uskuteční spanilá jízda historických automobilů a motocyklů.

Po celou dobu akce bude vystavena vítězná TATRA z Ralley Dakar Karla Lopraise.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47