Jak se rychle a účinně zbavit otravných octomilek

 Dům 
31. července 2019 12:13 / Ema Maxová
  5
📷
6 fotografií v galerii
Octomilky doma nikdo nevidí rád Shutterstock
Octomilky, neboli vinné mušky, se patrně řadí mezi nejotravnější hmyz, se kterým v teplých dnech musíme bojovat. Zanedlouho se objeví a už zase nás budou obtěžovat. Zbavit se jich však není příliš obtížné, poradíme vám, jak na to.

Octomilky převážně najdete v kuchyni, mají rády šťávy ze zralého ovoce, pečivo či koš plný zbytků. Problém je v tom, že se velmi rychle množí a pokud nevíte, jak na ně, není jednoduché je zlikvidovat. Od teď už však pro vás nebudou představovat velký problém.

Často uklízejte domácnost

Pokud vypijete sklenici džusu, ale hned ji neumyjete, uvidíte, že za chvíli se vám nad ní octomilky objeví. To stejné platí pro zbytky z oběda. Když bude teplý den, předejdete náletu octomilek tím, že budete častěji umývat nádobí, čistit odpad a vysypávat koš.

Pořiďte si masožravou rostlinku

Masožravka vám patrně všechny octomilky zcela nevyhubí, ale rozhodně sní alespoň nějaké. Položte ji tam, kam se otravné mouchy stahují nejvíce. Masožravé rostliny vyžadují zálivku z dešťové vody, která jim prospívá mnohem více než obyčejná voda z vodovodu. Ta je na ně totiž moc tvrdá.

Použijte hřebíček

Octomilky nemají rády vůni hřebíčku. Nasypte ho do malých misek a různě ho rozmístěte po celé kuchyni nebo tam, kde se vám budou vinné mušky objevovat nejčastěji. Hřebíček vám navíc hezky provoní místnost.

Zapněte vysavač

Octomilky můžete snadno vysát. Nastrčte jim návnadu a ony se samy objeví. Položte na talíř ohryzek jablka, či nějaké další zralé ovoce. Ve chvíli, kdy uvidíte, že kolem vaší návnady létají, zapněte vysavač a vysajte je. Většina z nich zmizí, ale některé z nich možná stihnout utéct. Tuto činnost opakujte raději několikrát.

Nastražte past

Vezměte skleničku, misku či uřízněte spodek plastové láhve. Do nádoby, kterou jste si zvolili, nalijte sladkou šťávu či vložte starší ovoce. Překryjte ji potravinovou fólií, do které udělejte malé dírky. Použijte na ně jehlu. Stejných pastí vytvořte více a nastražte je na místa, kde vás budou octomilky nejčastěji obtěžovat.

Kupte si mucholapky

Pokud se vám nechce do nastražování vlastních pastí, kupte si mucholapky. Ty jsou na octomilky jako dělané. Měli byste si jich pořídit více a rozvěsit je po celé kuchyni či do další místnosti, ve které vás obtěžují. Většina z nich se na ně nalepí, a poté můžete mucholapky vyhodit. O tom, jak se zbavit pavouků, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve