Několik nástrojů, které se hodí mít stále po ruce

 Ostatní 
27. května 2019 13:21 / Petr Vlach
  0
📷
4 fotografie v galerii
Jeden z velkých pomocníků, který by neměl nikomu chybět Pixabay
Během života se dostáváme do různých situací. Čím lépe na ně jsme připraveni, tím lépe pro nás i druhé. Co by nemělo chybět v příručním zavazadle schopného kutila? Přinášíme dobrá doporučení.

Kdo jste chodili do skautu, víte, co znamená zkratka KPZ. Krabička poslední záchrany obsahovala pár důležitých věcí, které se mohly při pobytu v přírodě velmi hodit. Podobná situace ale může nastat i v jiných oborech lidské činnosti. Přinášíme informace, co by s sebou měl mít každý kutil.

Skládací nožík

Existuje velká škála nožů. Doporučujeme třeba i jednoduchý, ale kvalitní nůž, který má v sobě i určité další možnosti, ale nemusí jich být zase příliš. Pokud byste totiž pořídili nůž s velkým množstvím funkcí, bude těžký, tlustý a bude se s ním špatně pracovat. Úplně stačí nůž, malý nožík, otvírák na lahve a konzervy, pinzeta a vývrtka.

Šroubovák s výměnnými hroty

Na trhu jsou různé typy šroubováků. Některé jsou i poměrně velké a hodí se i na vážnou práci. Jiné jsou titěrnější, ale zase skoro nic neváží a jsou skladné. Záleží na vašich možnostech, ale mít po ruce alespoň malý šroubovák s výměnnými hroty je docela výhodné. Kdykoli se totiž objeví potřeba něco dotáhnout, odšroubovat či přišroubovat, opravit nějaké drobnosti na služební cestě či v práci, budete platit za zdatného a schopného.

Elektrická zkoušečka

Zkoušečka s doutnákem může být součástí i některých šroubováků. Pokud není, je skvělé ji mít zvlášť, protože častý problém, se kterým se můžete setkat, se týká právě elektřiny. Snadno ověříte, že nějaký vodič není pod proudem. Zkoušečka tedy může zachránit život vám i druhým.

Lepení na kolo

Lepení na kolo je dnes malinká krabička s malým kouskem smirkového papíru a několika samolepicími záplatami. Neváží skoro nic a mít ji u sebe může být velmi významné pro vás, jestliže jezdíte na kole, ale i pro ty, kdo na kole nejezdí, ale chtějí být připraveni pomoci druhým.

Malé kleště

Někdy jsou neocenitelným pomocníkem alespoň malé kleště, pomocí kterých můžete přidržet matici či uštípnout kus drátu. Shánějte jen nějaké malé a snadno přenosné. Na vážnou práci budete mít velké v dílně.

Stahovací pásky, provázek a izolepa

Určitě s sebou noste vždy alespoň pár stahovacích pásků. S jejich pomocí velmi pevně přiděláte určité prvky k sobě. Více o tom najdete v článku zde. Provázek je velmi univerzální pomocník, o tom asi netřeba dál psát. Stačí ho jen kousek a máte po ruce improvizovanou prádelní šňůru či možnost upevnění dvou věcí dohromady. Ještě praktičtější může být někdy izolepa, která má obrovskou pevnost v tahu a není vidět. S její pomocí přiděláte různé odpadající krytky na baterie, ale třeba i části nárazníku auta po drobné kolizi.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod