Hledání domu s ohledy na domácí mazlíčky. Pozor na možné chyby

 Mazlíčci 
16. června 2019 14:12 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Při pořizování domova je důležité myslet i na mazlíčky Depositphotos
Myslíte na svoje mazlíčky při vybírání vysněného domova? Nejste sami. Mnoho lidí se vzdá jinak perfektní nabídky, když má pocit, že nesplňuje požadavky jejich zvířete. Spousta lidí se také rozhodne pro koupi domu, aby měli jejich mazlíčci přístup na zahradu nebo dvorek.

Hledání domu s ohledy na mazlíčky může být ale problematické a je možné, že nás přinutí dělat rozhodnutí, kterých bychom mohli v budoucnu litovat. Projděte si následující seznam potenciálních chyb a ušetřete si starosti v budoucnu.

Spolupráce s realitním makléřem

Mnoho makléřů nemusí brát lásku k vašemu zvířeti vážně. Může se stát, že se budete muset sejít hned s několika různými, abyste našli někoho, s kým se vám bude dobře spolupracovat. Budete se cítit lépe, když budete jednat s někým, kdo má obdobné názory jako vy.

Koupě domu jen kvůli zahradě

Když vybíráte dům, měli byste se zaměřit i na další parametry, které souvisí s životem vašich mazlíčků, než je jen velikost zahrady. Zatímco velká zahrada bude skvělá pro aktivní psy, nebude se líbit těm, kteří nejraději odpočívají na gauči. Pokud je váš pes společenský, zkuste najít nemovitost v blízkosti parku nebo pěšinek na vycházky. Jestli máte andulku, která se snadno vyděsí, zkuste se poohlédnout po klidnější lokalitě.

Nemyslete jen na přítomnost

Jednou z největších chyb při hledání domova, ať už s mazlíčky nebo bez nich, je to, že nemyslíme na budoucnost. To znamená, že nezvážíme, jak se našemu zvířeti bude doma žít, až zestárne. V případě, že máte štěňátko, přemýšlejte, jak váš pejsek bude zvládat schody ve stáří.

Zjistěte si pravidla a omezení

Pokud zvažujete koupi bytu, který například patří do bytového družstva, připravte se na to, že zde pravděpodobně budou určitá pravidla týkající se mazlíčků. Nezapomeňte tudíž všechno si pečlivě dopředu nastudovat. Jestli s vaším zvířetem už nějakou dobu žijete a budete se stěhovat, myslete na potřeby vašeho mazlíčka i při tom.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve