Snášíte špatně úmorná vedra? Osvěžte se vodní mlhou

 Dům 
16. června 2019 06:29 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Díky vodní mlze zvládnete horko lépe Internet
Rádi byste si poseděli venku na terase nebo na balkoně, ale odrazuje vás od toho nesnesitelné horko? Existuje řešení, které tento problém hravě vyřeší. Pořiďte si k posezení mlhoviště.

Mlhoviště lze sehnat v nejrůznějších provedeních, od nejlevnějších setů za tisíc korun až po sofistikované systémy, jejichž cena přesahuje i 20 tisíc korun. Ať už si pořídíte jakoukoliv vodní mlhu, můžete si být jisti, že jemný závoj vody vás natolik osvěží, že vám bude venku dobře i ve chvíli, kdy rtuť teploměru bude ukazovat doslova tropické teploty.

Za málo peněz hodně muziky

Osvěžovací set do tisíce korun obvykle obsahuje patnáctimetrovou hadici s mosaznými tryskami na vodní mlhu, kterou lze pomocí hřebíčků nebo klipsů přimontovat pod pergolu, slunečník, na balkon, lodžii i terasu. Sada obsahuje také čep na rychlospojku pro připojení k vodovodnímu řadu.

Zařízení nemusíte užívat jen pro své vlastní osvěžení, ale ocení ho i chovatelé zvířat, která rovněž parné dny špatně snášejí.

Vysokotlaké mlžící jednotky

Pokud ovšem hodláte investovat do kvalitnějšího produktu, poohlédněte se po vysokotlaké mlžící jednotce. Ta natlakuje rozvody vody až na 60 barů, zatímco ve vodovodu je běžně kolem tří barů. Díky velkému tlaku získáte opravdu jemné kapky a i efekt chlazení bude daleko větší.

Zařízení ocení také alergici a astmatici. Velmi jemná mlha na sebe navazuje částečky polétavého prachu a pylu a vytváří tak v blízkém okolí čistou zónu. Jemná vodní mlha pak uleví také seniorům a kardiakům.

Mobilní mlhoviště

K dostání jsou také nejrůznější mobilní mlhoviště. Mají většinou tvar jednoduché konstrukce s tryskami, ke které obvykle stačí připojit hadici. Vodní mlha má velmi nízkou spotřebu vody a osvěží lépe než klasická sprcha. Výhodou je, že mobilní mlhoviště lze poměrně snadno přemístit podle potřeby tam, kde to budete aktuálně potřebovat. O tom, jak vyzrát na nesnesitelné horko v bytě, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod