Jak nachystat skvělou zahradní party u grilu

 Ostatní 
26. června 2019 10:04 / Bronislava Silná
  0
📷
7 fotografií v galerii
Čím kvalitnější a větší gril, tím jednodušší budete mít práci Shutterstock
Pořádáte posezení pro přátele a chcete zaujmout? Pak byste měli rozhodně dát na naše rady. Netýkají se totiž jenom samotného grilování.

Posezení na zahradě, grilovačka, garden party – to není jenom o grilování, ale mnohem více o celkové atmosféře. Hosté jsou do určité míry zvědaví, jak zvládnete všechny nároky. A vy je přece chcete překvapit. Tak se do toho pustíme.

Grilování

Čím kvalitnější a větší gril, tím jednodušší budete mít práci. Mějte připraveno dost kvalitního dřevěného uhlí. Nezapomeňte na rozfoukávač. V nouzi ho nahradí i fén na vlasy. Mějte připravené maso. Pokud patříte mezi ty, kdo maso nakládají, pak určitě alespoň šest hodin předem. Zajímavou inspirací je grilovat placičky z mletého masa. Jsou dříve hotové a mají intenzivnější chuť. Připravte si také dostatek zeleniny na gril, kterou ocení i vegetariáni a vegani. Často se v poslední době griluje i sýr. Ze zeleniny je skvělé grilované rajče, papriky, cukety, lilky. Máte-li vhodné grilovací tácky, můžete se pustit do cibule a dalších drobnějších druhů zeleniny.

Určitě ale mějte připravené i různé dobroty, které uspokojí chuťové pohárky vašich hostů dříve, než budete mít ugrilováno. Na grilované dobroty mějte také dost tácků či talířků a také dost vidliček a nožů, ubrousků a dalších drobností, které jsou ale pro spokojenost hostů důležité.

Nápoje

Hosté ocení dostatek chlazených nápojů. Můžete mít pochopitelně různé minerálky, pivo, víno, šampaňské. Ale určitě není dobré pro každou drobnost běhat do lednice. Stylové může být, když kolečko naplníte ledem a do něho umístíte jednotlivé lahve, které si mohou hosté podle sebe brát. Nezapomeňte i na horké nápoje. I na garden party si mnohý host dá rád kávu nebo kvalitní čaj. Můžete je připravit už dopředu do konvic. Ještě lepší je, když budete mít nablízku ohřívač na vodu, v němž se bude dohřívat vroucí voda, ze které si kdokoliv uvaří, co bude chtít.

Osvětlení

Pro posezení na zahradě je vhodné zajistit osvětlení, které se bude hodit k náladě. Někdy je nálada spíš veselejší a můžete zapojit třeba i vánoční řetěz. Jindy je spíš touha po klidnějším večerním besedování a pak se určitě hodí světlo svíček. Nejjednodušší je dát do sklenic od kompotu trochu písku a umístit tam čajové svíčky. Je to relativně bezpečné. Možná máte i nějaké menší svícínky, které rádi použijete.

Program

Posezení by nemělo být jen o tom, že necháte hosty napospas nebo že budete předpokládat, že se každý zabaví jen konzumací alkoholu. Opravdu zdařilé setkání se vyznačuje kvalitním programem. Domluvte si někoho, kdo umí hrát na kytaru či jiný nástroj. Můžete také hrát různé společenské hry. Pro takové chvíle se výborně hodí pétanque nebo kuželky Mölki. Možná ale ve vaší partě frčí jiná hra – tak ji zařaďte. Výborné bývají i různé hry převzaté z televizních zábavných programů či varianty televizních soutěží. Případně se inspirujte na internetu. Zajímavým tipem je i článek zde, kde se dozvíte mnohé o zřízení fotokoutku.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47