Barvy, kterým byste se měli vyhnout při malování ložnice

 Dům 
16. července 2019 10:16 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Jak z ložnice vytvořit oázu klidu a pohody Depositphotos
Vaše ložnice je jediným místem ve vašem domově, které je absolutně věnováno pouze vám, takže je důležité, abyste si v ní vytvořili prostor, kde se budete cítit dobře. Můžete vybrat několik vrstev přehozů a polštářků a přidat žárovky s měkkým světlem. Nic ale nebude fungovat, pokud zvolíte špatnou barvu na stěny.

Ložnice je vaše útočiště. Pokud máte vybranou barvu, která se vám opravdu líbí a chcete ji za každou cenu, na nic se neohlížejte a použijte ji. Jestli ale chcete navrhnout svoji ložnici tak, aby se vám v ní dobře spalo, zde je několik odstínů, kterým byste se měli vyhnout.

Červená

Červená se do ložnice nehodí. Možná si nemůžete pomoct a líbí se vám představa ložnice ve stylu staromódního pařížského budoáru, v případě kterých se červené stěny mohly objevit. Mějte ale na paměti, že tyto pokoje nebyly primárně určeny ke spánku. Červená je barva nabitá energií, což podporuje nepříjemný pocit, že se k vám zdi přibližují, když se snažíte usnout. Rozhodně vám tedy nepomůže zklidnit se a navodit pohodovou atmosféru.

Zářivě zelená

Vyhněte se obloukem jakýmkoliv neonovým nebo zářivým barvám. Ložnice je místo k odpočinku a klidu. Když vejdete do místnosti s křiklavě žlutými nebo limetkově zelenými stěnami, určitě se vám nebude dobře usínat. Tyto barvy vás udrží vzhůru, i když zhasnete světla.

Oranžová

Existuje celá věda zabývající se tím, jakým způsobem barvy ovlivňují mozek. Při výběru barev je dobré zůstat při odstínech tlumené modré a zelené barvy. Nevybírejte odstíny zářivě žluté, oranžové a červené barvy. 

Syté barvy

Barvy hrají velkou roli při vytváření celkové atmosféry pokoje. Světlé, tlumené odstíny vyzařují relax a pohodlí a navozují náladu, při které se vám bude dobře spát. Na druhou stranu zářivé, syté barvy mohou spustit pocit ostražitosti. Nechte si tyto barvy pro místnosti, které potřebují podněcovat energii. Jestli máte chuť zvolit některou z neutrálních barev, čtěte, jak na to.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve