Způsoby, jak vytvořit dojem vysokého stropu

 Dům 
20. července 2019 18:00 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pokud vašemu bytu nějaká vlastnost chybí, můžete ji předstírat Depositphotos
Nemusíte mít dva metry, abyste ocenili vysoké stropy. Extra výška do pokoje přináší svěžest, vzdušnost i trochu puncu luxusu. Problém je, že ne každý byt má výšku, o které jste snili. A na rozdíl od přemalování stěn nebo výměny lustru, zvednutí stropu se snadněji řekne, ale hůř udělá.

To, že si nechcete projít nákladnou a časově náročnou renovací, ještě neznamená, že neexistuje způsob, jak vytvořit iluzi vysokých stropů. Zde je několik tipů, jak je možné vyšší stropy předstírat.

Vybarvěte strop

Strop je často přehlížen jako část bytu, na které se můžete designově vyřádit. Natření stropu místnost otevře, prostor zároveň bude působit větší a vzdušnější. Na strop volte světlou a jasnou barvu, která bude dobře odrážet světlo a vytvářet dojem, že je vyšší. 

Přidejte na stěny vertikální pruhy

Jednoduchý způsob, jak docílit toho, aby stropy vypadaly vyšší, je prodloužit stěny pomocí vertikálních proužků. Když přidáte pruhy, přitáhnete pozornost ke stropu, čímž vytvoříte dojem výšky v jakémkoliv pokoji.

Barevný kontrast

Pro dosažení největšího efektu nechte veškerou práci na volbě a použití barev. Tmavší podlahy a stěny doplňte jasně bílými stropy. Daný barevný kontrast přelstí oko, aby si myslelo, že jsou stropy výš, než je tomu ve skutečnosti.

Osvětlení dělá hodně

Když dobře promyslíte osvětlení v pokoji, celý prostor se může zdát větší, než opravdu je. To lze udělat přidáním závěsných svítidel nebo vysokých stojacích lamp.

Promyslete závěsy

Pověste závěsy hned pod stropem, a to namísto toho, aby byly hned nad okenním rámem. Budete mít tendenci dívat se nahoru, čímž celý prostor bude působit vyšší. 

Držte nábytek při zemi

V případě, že nechcete nic natírat, ani měnit umístění závěsů, je další možností vybrat vhodný nábytek a dekorace. Když zvolíte nízký nábytek a umění velkých rozměrů, iluze bude stejná. Nepříjemností, která nás může v souvislosti se stropem potkat, je plíseň. Když se objeví, hned se jí zbavte.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod