Máte doma tuhé mýdlo, které nepoužíváte? Přinášíme zajímavé tipy, jak jej doma využít

 Ostatní 
03. srpna 2019 09:08 / Šárka Sokolská
  9
📷
10 fotografií v galerii
Pokud vám doma zbyl kousek starého mýdla, ještě jej využijte Shutterstock
Našli jste nebo dostali tuhé mýdlo, které nepoužíváte? Můžete jej použít na zajímavé věci v domácnosti. Tuhé mýdlo například pomůže uvolnit zip, promazat panty i zašroubovat šrouby. Čtěte dál.

Tuhá mýdla pomalu, ale jistě vytlačují z trhu ta tekutá. Je to pochopitelné. Jsou mnohem praktičtější. Nelepí, ani nedělají na umyvadle či vaně nepořádek. Nicméně, pokud vám nějaký kousek doma zbyl, anebo jste jej dostali dárkem, nevyhazujte ho. Uvidíte, že se to vyplatí. V domácnosti vyřeší spoustu různorodých problémů. A zdaleka ne jen v koupelně.

Využijte vůni

Už naše babičky využívaly vůni mýdel k provonění prádla. A to samé můžete udělat i vy. Dejte si jej do skříně nebo šatny. Stejnou službu vám udělá i s vašimi zapáchajícími botami. Nemusíte tak utrácet peníze za drahé osvěžovače do bot. Mýdlo absorbuje pachy a ráno budete mít po problému. 

Konec zamlžených zrcadel

Vadí vám, že musíte po každé sprše či koupeli leštit zrcadlo, aby se odmlžilo? Příště, než se vám napustí vana, potřete zracadlo tuhým mýdlem a šmouhy vyleštěte suchým hadrem. Díky mýdlu se na něm vytvoří ochranná vrstva a zrcadlo se tak párou z horké koupele nebude mlžit. Kromě zrcadel můžete tento trik použít třeba na brýle. 

Poradí si se zipem i šitím

Asi každého už někdy potrápil zaseknutý zip u čehokoliv. Pokud se vám příště taková nehoda zase stane, vezměte si tuhé mýdlo. Tím projeďte několikrát zuby zipu a uvidíte, že povolí. A máme tu i malý trik pro švadlenky. Pokud narazíte na tuhou nebo příliš kluzkou látku, kterou jehla projíždí obtížně, namažte ji nejprve mýdlem. Šití bude hračka. Z mýdla můžete vytvořit i šikovný jehelníček, a jehly tak budete mít neustále připravené k šití.

Posbírá střepy

Rozbila se Vám sklenice a není možné sesbírat ty nejmenší střípky? Mokrým mýdlem přejeďte místo, kde by se střepy mohly nacházet. Ty se na něj nalepí a máte po problému. Sesbírat střepy vám pomůže i krajíc starého chleba. I ten se může stát skvělým pomocníkem v domácnosti. Více na toto téma jsme psali zde.

Něco pro kutily

Jestliže vám doma začaly vrzat dveře a nemáte po ruce patřičné mazivo, sáhněte po mýdlu. Potřete jím spodní část zásuvek nebo panty a vše je vyřešeno. A stejně tak vám tento obyčejný mýdlový prostředek za pár korun udělá další prospěšnou službu. Pomůže vám při šroubování, zatloukání nebo řezání. Namažte závity šroubů, hřebíky nebo pilku jemně mýdlem a uvidíte, že pak zajedou do díry jako po másle. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008