Na čem opravdu záleží v domácí pracovně

 Dům 
15. září 2019 11:52 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Co by nemělo chybět ve správné kanceláři u vás doma Depositphotos
Pracovat z domova může být pro mnoho lidí snem. Můžete klidně pracovat v pyžamu a není třeba trávit každý den hodinu dojížděním. Je ale nutné vytvořit si produktivní a pohodlné pracovní prostředí. Kávovar a laptop automaticky nepřetvoří místnost v pracovnu. Zde je několik tipů, co by ve správné pracovně nemělo chybět.

Místnost potřebuje mnohem víc, než jen prostorové rozmístění nábytku s přihlédnutím k určitému designu, aby z ní byla skutečná pracovna. Čtěte, jak zařídit tu vaši, abyste se v ní cítili organizovaně a produktivně, a zároveň aby dobře vypadala.

Dobré osvětlení

Ve větších městech může být obtížné nebo příliš nákladné zajistit rozložení kanceláře tak, aby v ní byl dostatek přirozeného světla. Je to ale jedna z nejdůležitějších věcí. Potřebujete velké okno s výhledem, abyste si udrželi kontakt s venkovním světem, a přirozené světlo, které vám bude pomáhat udržovat bdělost a pozornost. Pokud jsou okna nešikovně umístěná, pořiďte si obrazy, které zahrnují přírodu.

Pocit soukromí

V ideálním světě byste měli na svoji pracovnu extra místo. Ne všichni ale mají takové štěstí. Jestli se vaše pracovna nachází například v jednom rohu obýváku, použijte třeba knihovnu, která vám pracovnu oddělí od zbytku pokoje a vytvoří pocit soukromí. Když získáte takový prostor, váš mozek dostane signál, že je čas pracovat.

Správná velikost

Dejte si pozor, aby pracovna nebyla příliš velká. I když nechceme, aby působila klaustrofobně nebo přeplácaně, je důležité, abyste všechno měli po ruce. V případě, že máte dostatek místa, pokuste se vytvořit dvě pracovní stanice. Jednu s počítačem a druhou bez elektroniky na administrativní práce a účty. Jestli nemáte místo nazbyt, pracovnu lze i vykrojit v části pokoje.

Dobrý pocit

Až vyberete správnou velikost a rozvržení místnosti, je třeba se v pracovně zabydlet. Pro začátek by v ní neměl chybět kalendář, zvýrazňovače, lepicí poznámkový blok a diář. Zařizujte ve vašich oblíbených barvách, aby vám pracovna dělala radost pokaždé, když do ní vkročíte.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008