Vyrobte si dekorativní bělené šišky. Jejich výroba je jednoduchá a velmi levná

 Dílna 
17. října 2019 14:05 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Bílé šišky podtrhnou každou dekoraci Internet
Bez šišek by se asi neobešla žádná podzimní či zimní dekorace. Ještě lépe ale vyniknou šišky bělené. Jejich výroba je velmi jednoduchá.

Bílá je v interiérech čím dál tím oblíbenější. I pokud nemáte bílý nábytek, bílé vánoční dekorace působí čistě a elegantně, obzvláště bílé šišky. Navíc materiál na tyhle přírodní a přitom netypické dekorace najdete v lese a v drogerii.  

Z přírody

Udělejte si procházku do podzimního lesa a nasbírejte si v něm šišky. Nelekejte se, budou zavřené, protože ve vzduchu i na zemi je spousta vlhkosti. Ale stačí je dát na topení a za chvíli se vám otevřou. 

Dále potřebujete

  • Savo
  • kyblík nebo větší zavařovací sklenicí
  • gumové rukavice
  • podložku 
  • něco na zatížení, třeba cihlu

Nechejte je otevřít

Z otevřených šišek nejprve vyklepejte na staré noviny veškerý nepořádek, který v nich bude. Pak si nachystejte kbelík nebo sklenici a nalijte do nich chlorový prostředek. Jeho množství záleží na počtu šišek i velikosti nádoby. Je potřeba, aby v něm šišky byly všechny dostatečně ponořené. Jeden litr Sava dokáže vybělit asi 20 šišek. 

Pořádně zatížit       

Naložené šišky pak zatižte něčím těžším, aby nevyplavaly na povrch. I když vám začnou šišky doslova pouštět barvu pod rukama, nevyndávejte je hned. Je potřeba, aby se máčely aspoň 24 hodin. Počítejte také s tím, že se postupně kvůli vlhkosti znovu zavřou, ale nenechte se zmást. Vnitřky šišek budou vybělené rychle a vnější část zesvětlí až po uschnutí.

Chlór vyprchá           

Na druhý den Savo slijte a šišky dejte na podložku vyschnout. Uvidíte, že jejich barva bude po zaschnutí skutečně krásně bílá. Nebojte se, šišky nebudou stále cítit chlórem. Ten po nějaké době vyprchá. Jakmile šišky uschnou, už je jen na vás, jak šišky využijete. Můžete je například znovu nabarvit, nebo z nich rovnou vyrobit věnec či další dekorace, o kterých jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47